Reqa halkı: Efrîn kalbimizde!

Reqa Eğitim ve Öğretim Komitesi, 3’üncü yılını bitiren Efrîn’in işgalini protesto etmek için “Efrîn kalbimizde” sloganıyla bir eylem düzenledi.

Reqa Eğitim ve Öğretim Komitesi,  3. yılını geride bırakan Efrîn’in işgalini protesto ve amacıyla “Efrîn kalbimizde” sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme  öğretmen, öğrenci, sivil toplum kuruluşu üyeleri, yerel meclis ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Kent merkezindeki El Elem meydanında başlayan yürüyüşte, “Bijî berxwedana Efrînê” pankart ve dövizlerini taşıyan halk, Efrîn’deki direnişi selamladı. Türk devletinin başta Efrîn olmak üzere bölgedeki işgalinin kınandığı yürüyüşte, demografik yapının değiştirilmesi ve Türkleştirme politikalarına son verilmesi için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

El Elam meydanından başlayan yürüyüş, şehrin doğu yakasında bulunan Panorama meydanında yapılan mitingle son buldu.

Mitingde konuşan Reqa Eğitim ve Öğretim Komitesi Eşbaşkanı Xelef El Meter, “Reqa’daki öğretmenler adına, zalim Türk devleti ve kendisini Osmanlılara satan “Milli Ordu” denilen çetelerin zeytin ve barışın şehri olan Efrîn’i işgalini sürdürmesini kınıyoruz” diye belirtti.

Uluslararası kamuoyu ve insan hakları örgütlerine de çağrı yapan El Meter, Efrîn’de işlenen suçlara karşı sorumluluk alma ve Türk devletinin katliamları nedeniyle topraklarından göçertilen Efrîn halkının topraklarına geri dönmesi için harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

“Türk işgaline ve çetelerine, Suriye’nin işgal altındaki tüm bölgelerini kurtarmak için her birimizin direniş projesinin bir parçası olduğumuzu söylüyoruz” diyen Xelef El Meter, “Burası işgalcilerin değil, bizim topraklarımız. Önder Öcalan’ın da dediği gibi, ‘Ülkeyi seven yaşamı da sever. Ülkeyi sevmeyen yaşama layık değildir’ ”  şeklinde konuştu.