Rojava Enternasyonalist Komünü yeni bir direnişe çağırdı

Kuzeydoğu Suriye Demokratik Federasyonu Rojava Enternasyonalist Komünü, faşist saldırılara karşı halkla yan yana duracaklarını belirterek, “herkesi yeni bir direniş, eylem ve işbirlikçi mücadele aşamasına hazırlanmaya” çağırdı.

Rojava Enternasyonalist Komünü, “Efrin kantonuna karşı yapılan canice saldırganlık savaşının başlamasından bir yıldan az bir süre sonra Kuzey-Doğu Suriye halkı yine faşist Türkiye devleti ve onun İslamcı müttefikleri tarafından yapılan bir saldırıyla karşı karşıya” dedi.

Erdoğan’ın yeni işgal tehditlerinin bir “yok etme savaşının açık ilanı” olduğunu belirten Enternasyonalist Komün, “AKP-MHP rejiminin Yeni Osmanlı genişlemeci özlemlerinin son ifadesi ve Kuzey-Doğu Suriye ve tüm Orta Doğu'daki devrime karşı öldürücü bir yok etme savaşının açık duyurusudur” ifadelerini kullandı.

Enternayonalist Komün, eevrimin başlamasından buyana Türk devleti, Suriye rejimi, ABD ve Rusya'nın önderlik ettiği emperyalist güçlerin, tomurcuklanan devrimi budamak için ellerinden geleni yaptığını belirtti.

KENDİ GÜCÜMÜZDEN BAŞKASINA GÜVENMİYORUZ

Rojava için “21’inci yüzyılda başka bir dünyanın mümkün olduğunun canlı örneği” denilen açıklamada, NATO bombaları ve Alman tankları ile yapılan Efrîn işgaline de dikkat çekilerek şunlar eklendi:

“Buradaki insanlar ve bizler de Efrîn'den şunu öğrendik: Kendi gücümüzden başka hiçbir şeye güvenmemek. Uluslararası güçlerin açıklamalarına hiç inanmıyoruz ve kimseye de başvurmayacağız.”

YENİ BİR DİRENİŞ, YENİ BİR EYLEM

Enternasyonalist Komün, “Biz herkesi yeni bir direniş, eylem ve işbirlikçi mücadele aşamasına hazırlanmaya çağırıyoruz (...) Eğer devrime karşı savaş uluslararası ise, direnişimiz de öyledir. Gelin birlikte bu devrimin hepimizin savaşı olduğunu, Rojava'nın bizim umudumuz ve beklentimiz olduğunu ve birlikte geleceğimizi savunacağımızı gösterelim.”

Saldırıların bu aşamada gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını kaydeden Enternasyonalist Komün, “Kapitalist modernliğin saldırısına karşı, her yerde demokratik modernliğin savunmasını ve ayaklanmasını örgütlemek hayati önem taşır” dedi.

YENİ BİR AŞAMA BAŞLIYOR

“Rojava'da Enternasyonalist Komün olarak bizler için bugün de yeni bir aşama başlıyor” ifadelerine vurgu yapılan açıklama şöyle son buldu:

“Rojava'da bu devrimin sivil yapılarını desteklemek, öğrenmek, anlamak ve gelişmeyi ilerletmek için bir araya geldik. Bu savaş Rojava halkına olduğu gibi bize de zorla kabul ettiriliyor. Fakat eğer düşman bize başka bir seçenek bırakmazsa, o zaman bir kenarda durmayacağız, fakat direnişin hazırlanmasına ve toplumun ve devrimin savunmasına tüm gücümüz ve tüm yeteneklerimizle katkıda bulunacağız. Bu direnişe katkımızı sağlamak için gereken her şeyi yapacağız. Faşist saldırıya karşı halkla yan yana duracağız. Buraya dünyanın farklı yerlerinden farklı fikirler ve deneyimlerle ile gelmiş olabiliriz, ancak bu topraklar son yıllarda artık bizim evimiz oldu. Bu ruhla biz de, 12 Aralık'ta başlayan Kuzey Doğu Suriye'deki özyönetimin toplumsal genel seferberliğine katılacağız.

Siz de devrimle yan yana durun, sesinizi yükseltin, sokaklarda bir araya gelin, mevcut dayanışma komitelerine ve direniş gruplarına katılın ve yenilerini kurun.

Rojava'daki duruma ilişkin bilinçlenmeyi artırmak için sivil itaatsizlik eylemleri başlatın ve açık bir dayanışma desteği gösterin.”