‘Saldırılar Önder Öcalan’a yönelik komplonun devamıdır’

Efrîn halkı, işgalcilerin topraklarından çıkıncaya kadar direnişe devam edeceklerini belirterek, Efrîn işgalinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun devamı olduğuna dikkat çekti.

Efrîn Kantonu Meclisi, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn kantonun yönelik saldırılarının 3’üncü yıldönümü kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Ehres, Ehdas ve Serdem Kampı’ndan yüzlerce kişi katıldı. Halk Şehba kantonuna bağlı Ehdas ilçesinin Til Qerah köyü ve Serdem Kampı arasındaki yolda bir araya geldi.

Yürüyüş Serdem Kampı meydanında mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Asiya Ebid, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarından ve işgal edilen bölgelerde işlenen suçlardan Rusya ve uluslararası toplumun sorumlu olduğunu söyledi.

Efrîn halkının direnişine dikkat çeken Asya Ebid, Efrîn çetelerden kurtarılıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini ve tüm zorluklara karşı duracaklarını belirtti.

Efrîn direnişinde kadınların rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Efrîn Bölgesi Kongreya Star Üyesi Nemet Elîko, “Yüzyılın Direnişi, Efrîn cephelerinde işgalci Türk devletinin çetelerine karşı direnen kadının rolüne tanıklık ediyor. Efrîn’in işgalci Türk devletinden kurtarılması özgür kadın inisiyatifiyle gerçekleşecek” diye konuştu.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı yapılan uluslararası komplonun devamı niteliğinde olduğunu belirten Serdem Kampı Meclisi Üyesi Reşîd Qeblan, demokratik ulus yolundan yürüyeceklerini ve mücadele ruhuyla Efrîn’i kurtaracaklarını söyledi.

Miting, Çağın Direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.