Saldırılara karşı kurtuluşumuz birlik olmaktan geçiyor

İşgalci Türk devletinin Til Temir’in elektrik istasyonu ile su hattına yönelik saldırılarına tepki gösteren PYD'li Siltan Hemo, "Saldırılara karşı kurtuluşumuz birlik olmaktan geçiyor" dedi.

Uzun yıllardır toplumsal alanda faaliyet yürüten ve şu anda da PYD çalışmalarında yer alan Siltan Hemo, Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarına tepki gösterdi. 1982 yılında mücadeleyi tanıdığını söyleyen Siltan Hemo, "Partiyi tanımadan önce biliyorduk Kürdüz ama Kürtlük ve yurtseverlik konusunda çok bilinçli değildik. Yavaş yavaş PKK’yi, mücadeleyi tanıdık. Önderliğin ve şehitlerin felsefesi temelinde halk çalışması yürütüyorduk. 15 Ağustos 1990 yılında Mahsum Korkmaz akademisinde Önderliği daha da fazla tanıma fırsatım oldu.

Akademide Önderliği ilk gördüğümde gözlerime inanamadım. Çok heyecanlıydım. Önderlik, 15 Ağustos üzerine değerlendirmelerde bulundu. Savaşı istemiyordu, "Bizlere karşı yapılan saldırılara savunma temelinde ele alıyoruz" diyordu. Bu parti şehitlerin emeğiyle gelişti. Önderlik değerlendirmelerinde kendinden önce şehitlerin geldiğini bizlere belirtiyordu ve "Bana bağlanmayın şehitlere bağlanın" diyordu. Önderlik bizlere güç kattı daha fazla mücadele sevgisi kattı. Önderliğin yaşamı hep çalışma ve okumaydı. Bizden de okumamızı ve kendimizi geliştirmemizi istiyordu" diye konuştu.

DEVRİM HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tüm halklara mücadele imkanı sunduğunu kaydeden Siltan Hemo, devamla şunları belirtti: "Önderliğin değerlendirmeleri bugün de gerçekleşiyor. Bugün Arap halkının burada mücadeleye yakınlığı bile özgürlük hareketinin tüm insanlık için mücadele ettiğini göstermektedir. Din de Önderlik gibi halkların kardeşliğini belirtiyor. Kurtuluşumuz birliktelikten geçiyor. Bugün Til Temir’de Kürt, Arap, Asuri ve daha birçok halklar beraber yaşıyor ve mücadele ediyoruz.

Önderlik, "savaşamıyorsanız bile halk içerisinde şehitlerimizin emeğini dile getirin, mücadeleden söz edin ve çevrenizi örgütleyin. Hiçbir şey yapamıyorsanız ezilen insanların özgürleşmesi için dua edin" diyordu. Toplumdaki herkesin bu mücadele için katkıda bulunmasını ve elinden geleni yapmasını istiyordu. Bugün de görülüyor ki her geçen gün bölge halkında birliktelik ve örgütlülük artıyor. Önderliğin özgürlüğünü istiyoruz. Bölge halkı her geçen gün daha fazla bu emeğe, partiye, şehitlere bağlanıyor ve daha fazla katılım sağlıyor. Düşman saldırılarına karşı kurtuluşumuz bu mücadelededir. Devrim her geçen gün büyüyor."