Tabqa ve Reqalı gençler işgal saldırılarına karşı yürüdü

Tabqa ve Reqa’da, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüyüş ve basın açıklaması yapan gençlik örgütleri, işgale karşı tek yollarının direniş olduğuna dikkat çekti.

Reqa’nın El-Keramê beldesinde bir araya gelen yüzlerce genç, gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüş ile Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Beldenin ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüşte, Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına tepki pankartları taşındı.

Sık sık işgal karşıtı direniş sloganlarının atıldığı yürüyüş, Selamê Meydanı’nda mitinge dönüştü. Mitingde, gençlik örgütleri adına konuşmalar yapıldı. İşgal saldırılarına karşı direnişin tek yol olduğunu vurgulayan konuşmacılar, gençlerin QSD savaşçılarının yanında direnişte yer alacağını söyledi.

TABQA

Tabqa’da ise Türk devletinin işgal saldırılarına karşı basın açıklaması yapıldı. Şehit Hanî El-Alîs Gençlik Merkezi önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda genç katıldı. Burada konuşan TabqaGençlik Meclisi Eşbaşkanı Rehma Mihemed, Türk devletinin yaşadığı krizleri işgal saldırıları ile örtbas etmek istediğini belirtti.

Türk devletinin işgal saldırılarındaki insanlık ve savaş suçlarına dikkat çeken Rehma, gençlerin işgal saldırılarına karşı direnişte yer alacağını vurguladı.