TEV-DEM: Direniş ruhuyla Newroz'a katılalım

TEV-DEM, "Halkların Gürzü Hamlesi direnişinin kazanımlarıyla Newroz kutlamalarına çağırıyoruz” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Newroz için yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Halkların Gürzü Hamlesi zaferinin ruhuyla, Kürdistan halkının, bütün Mezopotamya halklarının, bölgedeki bileşenlerin, özgürlük şehidi ailelerinin, siyasi tutsakların, onur cephesindeki savaşçıların, YPJ, YPG ve QSD’nin Newroz’unu kutluyoruz" denildi.

'DİKTATÖR VE ZALİMLER YENİLDİ'

TEV-DEM, şunları da kaydetti:

"Kürt halkı ve bölge halkları bu yıl Önder Abdullah Öcalan Newrozu’nun 50’nci altın yılını kutluyor. Halkımızın Kürdistan ve dünya genelinde, dağlarda, zindanlarda, şehirler ve alanlarda işgalcilerin zulmüne karşı göstermiş olduğu fedakarlık ve direniş halkların iradesiyle taçlanıyor.
Newroz ulusal en eski bayramlardan biri olmasının yanı sıra uzun süreli direniş ve mücadele tarihine sahiptir. Aynı zamanda Mezopotamya’daki bütün kültürel toplumsal kesimin diktatör ve zalimlere karşı birliğidir. Diktatör ve zalimler halkları soykırımdan geçirmek ve kimliklerini ortadan kaldırmak istedi fakat toplumun iradesi kazandı.
Bütün Mezopotamya halkları için kutsal ateş meşalesi özgür toplum iradesinin zaferi anlamına geliyor. Bu meşale, toplumsal adalet ve özgürlük yolunu aydınlatıp, işgal ve köleliği ortadan kaldıran direniş kültürünü canlandırdığı için halen yanmaya devam ediyor.
2022 Newrozu ve ‘Dem dama azidiyê ye’ hamlesi ruhuyla bu yıl Newroz’u Önder APO’nun özgürlük Newroz’u yapacağız. Aynı şekilde bütün siyasi tutsakların, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının iradesinin özgürlüğü, Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ile Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki bütün bölgelerin özgürleştirilmesi Newroz’u yapacağız.
Newroz’u bir kez daha kutluyor, Kürdistan ve bütün bölge halklarına büyük bir sorumluluk, onurlu zafer ve Halkların Gürzü Hamlesi direnişinin kazanımlarıyla Newroz kutlamalarına katılmaya çağırıyoruz.”