TEV-DEM’den Newroz çağrısı

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Kuzey ve Doğu Suriye halklarını Newroz kutlamalarına katılmaya çağırdı.

21 Mart Newroz bayramı vesilesiyle bir açıklama yapan TEV-DEM, Newroz’un mücadele eden halkların direniş ve dayanışma mirası olduğunu belirterek,  “Kawayê Hesinkar'ın yaktığı zafer ateşi, diktatörlük ile köleliğin sonunu temsil ediyor” dedi. 

Newroz’un binler yıldır kutlandığını ifade eden TEV-DEM, “Önder Abdullah Öcalan, Newroz'un gerçek ve tarihi mahiyetini geliştirdi” diye ekledi. 

“Bu ruhla, bu yılki Newroz'u, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm çağrısında bulunan güçlü bir küresel destek haline getireceğiz” diyen TEV-DEM, “Ayrıca bu Newroz'da da tarihi kazanımlarımızı korumaya devam etmekte ısrar edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Açıklamada şunlar belirtildi: “Başta işgalci Türk devleti, Kürdistan’ı işgal eden devletler, Newroz değerlerini elbette yok etmeye çalışıyor ve en kirli politikaları uyguluyor. Fakat amaçlarına ulaşamadılar. Bu Newroz'da direniş ve mücadele seviyesini yükseltecek, barışın sembolü Newroz ruhuyla zalimlerin planlarını eskisi gibi bozacağız.

Newroz'u bir kez daha kutluyoruz. Halkımızın ve tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Newroz kutlamalarına güçlü bir şekilde ve Önder Abdullah Öcalan'ın büyük direnişine yakışacak şekilde katılacağına inanıyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenlerini Newroz gecesinde şehitliklerimizi ziyaret etmeye, mum yakmaya, kentlerin meydanlarını ve girişlerini süslemeye çağırıyoruz.”