TEV-DEM: Tüm Kürtler Elazığ'ın yanında olmalı!

Depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen TEV-DEM, önlem almayan Türk hükümetini kınadı. TEV-DEM, "Kürtler ve uluslararası kuruluşlar Elazığ'ın yanında olmalı" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), yazılı bir açıklama yayımlayarak, Elazığ merkezli depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

'TÜRK HÜKÜMETİ TEDBİR ALMADI'

"Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de yaşan bu deprem ilk değildir. Maddi ve manevi büyük kayıplar yaşanmış, Türkiye hükümeti bunun tedbirini almamıştır. Bu da yapılan binaların güvenliğinin sağlanmamış olmasının göstergesidir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türk faşist hükümeti, uluslararası ve yerel insani yardım kuruluşlarının merhametini ve duygularını almak için bu trajedilerden siyasi olarak yararlanmaya çalışıyor. Doğalgaz hatlarına ve soğuk hava koşullarına önem vermenin yanı sıra, yaşanılacak depremlerin önlemi alınmamış, sokaklarda yaşayan binlerce insanı barındıracak yeraltı yapıları inşa edilmemiştir."

HALKA VE ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI

TEV-DEM, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:
"Uluslararası insani yardım kuruluşlarını yerinden edilmiş depremzedelere insani ve sosyal hizmetler sunmaya çağırıyoruz. Evleri yıkılan halk Türk hükümetinden kesinlikle hiçbir şekilde destek almadı. Öte yandan, bu trajedide bütün Kürt halkını Kuzey Kürdistan ve Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olarak desteklemelerini istiyoruz."