​​​​​​​TEV-DEM: Uluslararası güçler Efrîn’de işlenen suçlardan sorumludur-YENİLENDİ

TEV-DEM, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütlerin Efrîn’de işlenen suçların sorumlusu olduğunu belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki hak ihlalleri ve işlediği suçların günbegün artığını belirterek, "Türk işgali ve çeteleri talan, tarihi yerlerin yağmalamak, mezarların ve kutsal yerleri yıkmak, şehitlerin mezarlarını açmak ve demografik değişim suçlarıyla bütün uluslararası hukuku çiğniyor. Efrîn’de bütün dünyanın gözü önünde örgütlü ve sistematik bir terör yürütülüyor. Uluslararası kamuoyunun sessizliği Türk devlerinin suçlarını meşrulaştırıyor. Türk işgalinin insani ve toplumsal değerlere olan saldırılarını arttırması bu durumu kanıtlar nitelikte. İşgalciler son olarak Avrîn Hastanesi’nin yanındaki alanda gömülen şehitlerin mezarlarını açtı. Bu şehitlikteki cenazeler işgalcilerin Efrîn’e dönük bombardımanı sonucu şehit olan savaşçılara ait. Türk devleti 3 yıl sonra toplumsal değerlerden uzak bir senaryo yazarak bunun toplu mezar olduğunu iddia etti. Amacı ise Çağın Direnişi hamlesini ve YPG ve YPJ’lilerin direnişini karalamak." dedi.

TEV-DEM açıklamasın devamla şunlar belirtildi:

"Efrîn Şehit Aileleri Meclisi ve YPG’nin belgeleri faşist Türk işgalini ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya çıkardı. Efrînliler, şehitleri kendi elleriyle kutsal toprağa gömdüler. Bu Türk devletinin iddialarını yalanlayan en büyük etkendir.

Türk devletinin sistematik ve örgütlü terörü bütün değerlere ve kanunlara aykırıdır. Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütleri bu suçun sorumluları olarak görüyoruz. Çünkü bu uluslararası kurumlar başta Kürt halkı olmak üzere diğer halkların kutsal yerlerinin yıkılması sırasında sessiz kaldı.”