'Türk devleti yüzünden 300 bin sivil göç etti'

Şehba Meclisi, 300 binden fazla sivilin göç etmek zorunda kaldığını belirtti, insan hakları örgütlerini, Türk devletini işgal ettiği bölgelerden çıkarmaya çağırdı.

Şehba Kantonu Meclisi, işgalci Türk devletinin ve çetelerinin Efrin’e dönük saldırılarının ikinci yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. Eyleme onlarca yönetici, meclis ve komün üyesi ile Ehrezli halk katıldı.
Ehrez İlçe Meclisi binası önünde yapılan açıklamayı Şehba Kantonu Meclisi Üyesi Nûri Wilo okudu.

'300 BİN SİVİL GÖÇE MARUZ KALDI'

Açıklama şöyle:
"Türk devletinin, daha önce yüzbinlerce Suriyeli için güvenli bir bölge olan Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının ikinci yıl dönümündeyiz.
Türk devleti, 20 Ocak’ta terörist Erdoğan başkanlığında ve binlerce terörist çete ile birlikte Efrîn’e saldırdı. Saldırıların ilk gününde 72 savaş uçağı kullanıldı ve sivil yerleşim alanları, hastaneler, sığınma evleri, kutsal yerler bombalandı, çocuk ve kadınlara dönük katliamlar gerçekleştirildi. Türk devleti uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin gözü önünde saldırılarını gerçekleştirdi.
YPG, YPJ ve devrimci güçler, vahşi saldırılara karşı 58 gün boyunca tarihi ve destansı bir direniş sergiledi. Gelişmiş son model silahlarına rağmen Efrin güçleri karşısında büyük darbe aldılar. Türk devleti 300 binden fazla sivilin göç etmesine sebep oldu.

KATLİAM, KAÇIRMA, İŞKENCE, TALAN...

Efrin işgalinin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra bütün dünya Türk devleti ve çetelerinin Efrîn halkına dönük işkence, kaçırma, katliamlarını, tarihi yerleri, mezarlıkları talan ettiğini, ormanları yaktığını ve demografiyi değiştirmek amacıyla cihatçı aileleri yerleştirdiğini görmektedir. Halkımıza dönük işlenen bu suçlar Şehba’da devam etmektedir.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Şehba Kantonu Meclisi olarak, saldırılara karşı Efrînli halkımızın yanındayız. Uluslararası toplumun, BM ve insan hakları örgütlerin saldırılar karşısındaki sessizliğini kınıyoruz. Uluslararası toplumu topraklarımızdan çıkması için Türk devletine baskı oluşturmaya çağırıyoruz.

'TARİHİ ADIMLAR ATALIM'

Suriye’yi Suriye’nin kuzeyinin Türk devleti ve çetelerinden kurtarılması için Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile diyalog kurmaya ve tarihi adımlar atmaya çağırıyoruz.”