Türk devletinin katliamları Til Rifat’ta kınandı

Til Rifat ve Efrîn meclisleri, Türk devletinin bölgeye yönelik işgal saldırılarını ve gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

Şehba’nın Til Rifat ilçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Türk devletinin bölgeye yönelik bombardımanları ve gerçekleştirdiği sivil katliamları kınandı.

Türk devletinin dün topçu atışlarıyla bombaladığı ve bir çocuğun yaşamını yitirdiği noktada gerçekleştirilen açıklamaya, Til Rifat İlçe Meclisi ve Efrîn Meclisi yöneticileri ile kentte yaşayanlar  katıldı. Açıklamada, Türk devletinin katlettiği çocukların fotoğrafları taşındı.

Açıklamada konuşan Til Rifat İlçe Meclisi üyesi Abdullah Behlûl, Türk devletinin son iki ay içerisinde Til Rifat’ta çocuklara yönelik iki ayrı katliam saldırısında bulunduğunu hatırlattı. Türk devletinin dün ilçeye yönelik bombardımanında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini ve bir çocuğun da yaralandığını hatırlatan Behlûl, “Türk devletinin bu katliamları, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor” dedi.

Til Rifat halkı ve bölgeye göç eden Efrînlilerin her türlü saldırıya karşı direnişte olacağını vurgulayan Behlûl, “Türk devleti katliam saldırılarıyla halkı korkutup yeniden zorunlu göçe tabi tutmak istiyor. Bölgeyi boşaltıp demografik yapısını değiştirmek isteyen Türk devleti, bununla Osmanlı işgalciliği hayallerine ulaşmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

Halkın saldırılara karşı direnişte ısrarcı olduğunu ve saldırılara boyun eğmeyeceğini vurgulayan Behlûl, uluslararası kamuoyuna Türk devletinin insanlık ve savaş suçlarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Açıklama sloganlar eşliğinde sona erdi.