‘Türk devletinin yarattığı tehlikelere karşı ayağa kalkılmalı’

Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına, işlediği insanlık ve savaş suçlarına ilişkin açıklama yapan Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi, Türk devletinin yarattığı tehditlere karşı ayağa kalkma çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi, Türk devletinin Efrîn işgalinden bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’de demografik yapıyı değiştirme politikalarını sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, bunun da tüm dünyanın gözleri önünde tüm uluslararası hukuk kurallarının ayaklar altına alınarak yapıldığı vurgulandı.

Türk devletinin terör gruplarına destek vererek hem bölgede hem de dünyadaki krizleri derinleştirdiğinin belirtildiği açıklamada, “Türkiye’nin bu politikalarına karşı durmak ve harekete geçmek tarihi bir duruştur” denildi.

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak bir kez daha tüm uluslararası insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına Türkiye’nin uluslararası kanunları ayaklar altına alması ve bölge halklarını katliamlardan geçirerek demografik yapıyı değiştirmesine karşı çıkma çağrısı yapıyoruz” denilen açıklamada, Kürt halkı ile dayanışma eylemlerinde bulunanlara teşekkür edildi.

Bu saldırılara karşı alınan tutum, adalet, ahlak ve vicdanın göstergesi olduğu da dile gelen açıklamada şunlar belirtildi: “Türk devletinin yarattığı tehdit ve tehlikenin farkına varan tüm aydın, akademisyen, gazeteci, sanatçı ve tüm kesimlere öncü rollerini oynama çağrısı yapıyoruz. İçinden geçtiğimiz bu tarihi bir süreçte tüm dünya halklarının direnişçi halklara destek sunması gerekmektedir.”