Türkiye'nin 'Minbic temsilcisi' dolandırıcı çıktı!

Türk devletinin Suriye'de halk temsilcisi olarak kabul ettiği kişinin, sahte isimli ve dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

İşgalci Türk devleti tarafından bir süre önce bazı  "aşiret temsilcileri"yle toplantı yapıldığı duyurulmuş, Türk medyası da ‘Suriye aşiretleri genel meclisi’ adlı sözde bir yapılanmanın kurulduğunu yazmıştı. 

ANHA'ya göre, Abdulkerîm El-Fehil ismini kullanan ve El-Xenayim aşiretini temsilen Türk devlet yetkililerinin düzenlediği toplantıya Minbic’den katıldığını iddia eden Ekrem El-Seyad’in, aşireti temsil etmediği ve Minbic halkı arasında dolandırıcı biri olarak tanındığı öğrenildi. 

'DOLANDIRICILIKLA TANINIYOR, İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ'

El-Xenayim aşiretinden bir kişi, şahsın gerçekte Minbic’in Ebû Qelqel ilçesine bağlı Til Ereş köyünden Ekrem El-Seyad olduğunu belirtti. Kaynak, şahsın halk arasında dolandırıcı ve hırsızlıkla tanındığını, çok sayıda kişinin parasını alıp Türkiye’ye götürdüğünü ve bu yüzden ismini değiştirdiğini söyledi.

Kaynak, söz konusu şahsın aşiretlerini temsil etmediğini, dolandırıcılık yaptıktan sonra parasını çaldığı kişilerden kaçmak için 6 yıl önce eşini terk edip, 10 milyon Suriye Lirası ile Türkiye’ye yerleştiğini de açıkladı.