Xebat Dêrik, Qamişlo'da anıldı

Dêrik’te yüzlerce kişi, şehadet yıl dönümünde Xebat Dêrik’i mezarı başında andı.

Şehit Aileleri Meclisi ve sivil kurumların temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen törende, Dêrik ve ilçelerinden yüzlerce kişi, Şehit Xebat Dêrik’i (Mahmûd Ramazan), kendi adının verildiği şehitlikteki mezarı başında anmak için bir araya geldi.

'FAŞİZM VE İŞGALE KARŞI ŞEHADETE ULAŞTI'

YPG savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başlayan anmada konuşan YPG komutanlarından Bedran Dêrik, Şehit Xebat şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, şunları söyledi: “Halkların özgürlüğü için mücadele eden hareketimiz, direnişimizin başından bu yana işgalci ve faşist devletlerin komplolarına maruz kalıyor. Fakat halkımıza, devrimimize ve gücümüze olan inancımızla halkı faşizm ve işgalden kurtarmak için şehadete ulaşan şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz.”

'ONUN İZİNDEN ZAFER KAZANILDI'

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Şahoz Hesen de şöyle dedi: "Xebat Dêrik’in şehadeti üzerinden 8 yıl geçti. O, kalbimizde ve vicdanımızda yaşıyor. YPG, komutanı ve kurucu Şehit Xebat’ın izinde birçok zafer kazandı. Demokratik bir Suriye için mücadele veren YPG, halklar üzerinde yapılan planlara karşı durarak büyük başarılara imza attı."
Xebat Dêrik’in kardeşi Husên Ramazan da “Halkımıza ve güçlerimize, şehitlerin uğruna canlarını verdikleri hayallerini gerçekleştirmek için onların izinde olacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
Şehit Xebat Dêrik’in ailesi adına, üzerinde onun fotoğrafının bulunduğu bir tablo YPG’li komutanlara takdim edildi.