Yeni kanser tedavisi yüzbinlerce kadın için umut ışığı oldu

İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırmada elde edilen sonuçlar yumurtalık kanserinin tedaviye dirençli türüyle mücadele eden kadınlar için umut kaynağı oldu.

İngiltere’deki Kanser Araştırma Enstitüsü ve Kraliyet Marsden NHS Vakfı tarafından gerçekleştirilen araştırmada VS-6766 ve defactinib adlı ilaçları kombine halde kullanan yumurtalık kanseri hastalarında yüzde 46 oranında başarı elde edildi.

İleri derecede yumurtalık kanseri olan 24 kadının dahil edildiği araştırmada kadınların neredeyse yarısında ciddi bir tümör gerilemesi yaşandı.

Yumurtalık kanseri kadınları çok daha genç yaşlarda etkileyebilen bir kanser türü olması ve tedavilere karşı ciddi dirençli türleri bulunması nedeniyle önem taşıyor.

Bilim insanları yeni ilaç kombinasyonunun kanserli hücrelerin yaydığı büyüme sinyallerini bloke ettiğini ve bu şekilde kanserin kontrol altına alındığını ifade ediyor.

İngiltere’deki klinik deneyin çok daha geniş bir grupla ikinci aşamasına başlandığı da bildiriliyor.

VS-6766 ve defactinib halen ayrı ayrı piyasada bulunan ilaçlar. Bu nedenle tedavi yönteminin yakın bir dönemde yaygın olarak kullanılmaya başlanabileceği ifade ediliyor.