YPG’li şehit için Dêrik’te kitlesel tören

Ocak ayı ortasına Dêrazor kırsalında bir kaza sonucu yaralanan ve 29 Ocak’ta şehit düşen YPG savaşçısı Mazin El Şêx için Dêrik’te yüzlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

YPG Basın İrtibat Merkezi Çarşamba sabahı yaptığı yazılı açıklamada, “Mazin yoldaşımız, 16 Ocak 2024’te görevini icra ettiği sırada meydana gelen bir kazada ağır yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan yoldaşımız, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı, şehit oldu” demişti.

Dêrik kenti ve kırsalından yüzlerce kişi YPG savaşçısı Mazin El Şêx’i kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Törende yapılan saygı duruşu ardından söz alan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Melîhe Ebdullah, şehitlerin özgürlük ve adalet için mücadele ettiğini ve savaştığını belirterek halkın bu ilkeyi benimsediğini vurguladı.

Dêrik’teki QSD komutanlarından Mihyedîn Xêrkî ise, “Bölgemize yönelik saldırılar, zaferi elde etme ve şehitlerimizin intikamını alma kararlılığımızı daha çok güçlendiriyor” dedi.

Konuşmalardan sonra şehidin şehadet belgesi okundu ve şehit ailesine teslim edildi. Şehit Mazin El Şêx, zılgıtlar ve "Şehit namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.