YPG savaşçısı Welat, Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçısı Sipan Cafer (Xwinrêj Welat) yüzlerce kişinin katılımı ile Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde toprağa verildi.

13 Nisan’da Dêrazora bağlı Baxoz köyünde, arama-tarama faaliyetleri sırasında şehit düşen YPG savaşçısı Xwinrij Welat’ın cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

YPG/YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile şehit Cafer’in cenazesi karşılandı. Ardından, Şehit Aileleri Meclisi tarafından, QSD savaşçıları Ehmed El-Huseyni (Mêrxas) ve Zekeriya El-İsa’nın (Jiyan Hesekê) şehadeti duyuruldu.

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına Bengin Badini, YPG komutanlarından Eziz Hesekê ve TEV-DEM adına ise Ferhan Dawid birer konuşma yaptı. Konuşmacılar şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin anılarına bağlı kalıp mücadelelerini yükselteceği sözünü verdi.

Şehit Xwinrêj’in annesi Gülistan Efrin de söz hakkı alarak bir konuşma yaptı. Gülistan, konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinden güç aldıklarını belirterek, Efrîn’i özgürleştireceklerini söyledi.

Şehit annesi sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitler ölmez dediğimiz zaman bu, onların çizgisini takip edeceğimiz anlamına geliyor. Faşist Erdoğan bilsin ki kahramanlarımızın direnişi boşuna olmayacaktır. Şehit Xwinrêj, bana Efrîn’i özgürleştireceklerini söylüyordu. Buradan bende söz veriyorum, Efrîn’i özgürleştirene kadar mücadelemiz devam edecek.”

Konuşmalardan sonra, şehitlerin şehadet belgileri okunduktan ve ailelerine teslim edildi.

Merasimin sonunda Şehit Xwinrêj’in cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.