Paris’te Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi: Birlikte değiştireceğiz
Emek ve Özgürlük İttifakı, Fransa’nın başkenti Paris’te miting gerçekleştirerek, bir kez daha “Seni başkan yaptırmayacağız, birlikte değiştireceğiz” dedi.
Emek ve Özgürlük İttifakı, Fransa’nın başkenti Paris’te miting gerçekleştirerek, bir kez daha “Seni başkan yaptırmayacağız, birlikte değiştireceğiz” dedi.
Paris Republique Meydanı’nda binlerle buluşan ittifak bileşenleri, meydanı Yeşil Sol Parti amblemleri ile donattı. Saat 14.30’da saygı duruşu ile start alan mitingde Amed milletvekili adayı Berdan Öztürk konuşmacı olarak konuk olurken, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise görüntülü olarak alana bağlanarak halka seslendi.
Paris’te “Seni başkan yaptırmayacağız, hep birlikte değiştireceğiz” sloganının yükseldiği mitinge Fransız Yeşiller Partisi ve Fransız Komünist Parti temsilcileri de katılarak destek sundu.
Paris Emek ve Özgürlük İttifakı Seçim Koordinasyonu adına ilk olarak sözü alan Vedat Bingöl, 21 yıllık AKP-MHP savaş hükümetine karşı demokratikleşme sürecinin önünü açma açısından söz konusu seçim sürecinin tarihsel olduğunu vurguladı ve 27 Nisan’da Paris’te başlayacak olan oy kullanma işlemi için halkı seçim sürecinde sandık başına çağırdı.
Kurdistani halklara ve Paris’te yaşayan Türkiyeli halklara seslenen Bingöl’ün ardından Fransız dost parti temsilcileri söz alarak, Yeşil Sol Parti ile dayanışmalarını dile getirdi. Seçim sürecinin Türkiye ve Kurdistan’da yaşanan baskıya karşı önemli bir süreç olduğunu vurgulayan Yeşiller ve Komünist Parti temsilcileri demokrasi ve özgürlüğün yanında olduklarını ifade etti.
ÇİĞDEM KILIÇGÜN UÇAR: DEĞİŞİMİ BİRLİKTE BAŞLATACAĞIZ
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, görüntülü olarak bağlandığı alanda halkı selamladı. “Değişimi birlikte başlatacağız” diyen Uçar, Avrupa’daki halkın iradesinin sandığa yansımasının önemine vurgu yaptı. Ülkedeki baskı rejimine karşı hep birlikte irade olunması gerektiğini vurgulayan Uçar, 27 Nisan-9 Mayıs arasında Fransa’da oy kullanma işlemi sırasında halkın sandık başında olması gerektiğini hatırlattı.
BERDAN ÖZTÜRK: ÇÖZÜM AMERİKA’DA, RUSYA’DA DEĞİL, ÇÖZÜMÜN ADRESİ İMRALI’DIR
Amed milletvekili adayı Berdan Öztürk de halkın coşkulu alkışları arasında Paris mitinginde bir konuşma gerçekleştirdi. Paris’te şehit edilen Kürt siyasetçileri anarak sözlerine başlayan Öztürk, “Söz konusu seçim, aynı zamanda katliamları aydınlatmanın mücadelesidir” dedi. 21 yıllık AKP-MHP iktidarının son bulması için halkın iradesinin ancak çözüm olacağını ifade eden Öztürk, “Çözümlere Amerika’da, Rusya’da ya da başka yerde arayanların aksine çözümün adresi İmralı’dır” dedi. İmralı tecridi, ülkedeki tutuklamalar, kayyumlar, baskılar ve yaşanan tüm hukuk dışı süreçlerin son bulması için seçimlerin önemli bir yerde durduğunu ifade eden Öztürk, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kurdistanlılara büyük bir görev düştüğünün altını çizdi.
SANDIK BAŞINA GİT ÇAĞRISI
Deza Amed, Kewana Zêrîn ve Farqîn Azad’ın sahne performansı ile halayların durmadığı mitingde Emek ve Özgürlük İttifakı Paris bileşenleri toplu olarak sahnede yerini alarak, halka seslendi. Tutsak vekil, seçilmiş, gazeteci, hukukçuları ve Gezi tutsaklarını hatırlatan İttifak, “Ülkede güneş doğana kadar bu mücadele sürecek ve seni başkan yaptırmayacağız” diye bir kez daha Paris Republique Meydanı’nda halka sandık başına gitme çağrısı yaptı.
Miting boyunca çok sayıda çadır halka hizmet sunarken, mitingi Fransız siyasi partilerden temsilciler de katılarak izledi.