İnsanlar çekilince hayvanlar şehre indi

İnsanların yaşam alanlarını büyük ölçüde yok ettiği ve çok sayıda türü yok olmanın eşiğine getirdiği hayvanlar, Covid-19 pandemisi sırasında boşalan kentlerde gezerken görülmeye başladı.

Evde kalma uygulaması nedeniyle insanlar sokakları boşaltırken, Paris’ten Dersim’e kent sokaklarına çok sayıda hayvanın indiği gözlendi. Kuşların cıvıltıları daha fazla duyulur oldu.

Dersim’de de park ve bahçeler boş kalınca, dağ keçilerinin sürü halinde yerleşim alanlarına inip dolaştığı gözlendi.

Paris’teki parkları terk eden ördekler, meydanlarda özgürce dolaştı. Ördeklere polisler de eskortluk etti, herhangi bir ceza kesilmedi. Val-de-Marne bölgesindeki bir sokakta iki alageyik dolaşırken kent sakinleri tarafından kayda alındı.

Galler Ülkesi’nde keçiler kaldırımlarda dolaştı. İspanya’da tavus kuşları Retiro parkı duvarlarını aşarak başkenti merkezine indi.

Tayland’daki Lophuri sokaklarında maymunların sıradışı davranışları gözlemlendi. Yayınlanan görüntülerde yüzlerce maymunun kavgaya tutuştuğuna tanıklık edildi. Bir çok gazeteye göre genellikle iki farklı noktayı tutan ayrı kılanların kavgası olduğuna dikkat çekti. Ancak açlık nedeniyle aynı noktada bir araya gelmek zorunda kalmışlar.

Japonya’da Nara parkı evde kalma uygulamaları nedeniyle binlerce ziyaretçisini kaybederken, geyikler de sokaklarda dolaşmaya başladı.

Katalonya’nın Barselona kentinde yabani domuzlar sokakları işgal etti. Polis domuzları uzaklaştırmaya çalıştı.

Fransa’da yabani domuzların ekinleri tehdit etmesi endişesiyle, bir çok valilik istisnai olarak avlanmanın önünü açtı.

ABD’nin Chicaco kentinde Shedd akvaryumu kapılarını ziyaretçilere kapattıktan sonra penguenler binayı keşfetme imkanına kavuştu. Yabani hindiler Kaliforniya’daki West Oakland’ın merkezine gulu gulu yapmaya geldiler.

Şili’de başkent Santiago sokaklarında genç bir puma görüldü.