Üç örgüt daha ‘Zamanı Geldi’ kampanyasına katıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Güney Afrikalı KHRAG ve COSATU örgütlerinin başlattığı kampanyaya ELDH, New World Summit ile AIDL de katıldığını açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Güney Afrikalı Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) başlattığı “Zamanı Geldi: Türkiye’de adil barış için Abdullah Öcalan” kampanyasına Avrupa Demokrasi ve Dünya İnsan Hakları için Avukatlar Birliği (ELDH), New World Summit (Yeni Dünya Zirvesi) ile Uluslararası Hak ve Özgürlükleri Savunma İttifakı (AIDL) da katıldığını duyurdu.

Avrupa Demokrasi ve Dünya İnsan Hakları için Avukatlar Birliği (ELDH-European Association of Lawyers for Democracy & World Human Rights) yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’e (BM) yönelik “Zamanı Geldi: Türkiye’de adil barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına destek verdiğini belirtti.

ELDH’nin Yunanistan ve Türkiye’den 2 olmak üzere Bask Ülkesi, Belçika, Bulgaristan, Almanya, İngiltere, Fransa, Yunanistan, İtalya, Makedonya, Rusya, Sırbistan, İsviçre, İspanya ve Ukrayna’da üye dernekleri bulunuyor.

Merkezi Hollanda’da olan New World Summit-Yeni Dünya Zirvesi siyasal ve sanatsal çalışmalar yürüten bir örgüt.

New World Summit, devletsiz halklara, özerk topluluklara ve yasaklı örgütlere siyasal ve sanatsal olarak düzenlediği halkların zirvesi adıyla platformlar oluşturuyor.

New World Summit son yıllarda özellikle Rojava’ya ilişkin hem Rojava hem de Avrupa’da çeşitli sanatsal-siyasal etkinliklerle alternatif siyasal ve toplumsal kesimlerin katılımıyla meclis oturumları yapıyor. New World Summit de yaptığı bir açıklama ile kampanyaya katılacağını duyurdu.

Merkezi Paris’te, Cenevre ile Brüksel’de büroları olan Uluslararası Hak ve Özgürlükleri Savunma İttifakı (AIDL - International Alliance for Defence of Rights and Freedoms) ise Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki insan hakları ve özgürlükler için çalışmalar yürütüyor.

AİDL, BM’nin insan hakları kurumlarının bulunduğu Cenevre’de, Güney Afrikalı KHRAG ve COSATU’nun başlattığı “Türkiye’de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katılarak, BM’de bu yönlü çalışmaları yürüteceğini açıkladı.