Alman yazarın 'Öcalan' kitabına yoğun ilgi

Alman gazeteci-yazar Peter Schaber’in "Kapitalist modernitenin üstesinden gelmek: Abdullah Öcalan’ın siyaset felsefesine giriş" kitabının ilk baskısı birkaç haftada tükendi.

Alman gazeteci-yazar Peter Schaber’in "Kapitalist modernitenin üstesinden gelmek: Abdullah Öcalan’ın siyaset felsefesine giriş" isimli kitabı geçtiğimiz Kasım ayında okuyucu buluşmuştu.

Unrast-Verlag (Unrast Yayınları) tarafından basılan kitap Kürt Halk Önderi’nin fikir ve düşünce dünyasını ele alan Almancada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Almanya’da Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yanında olan isimlerin başında gelen Schaber’in bu eseri bir nevi Öcalan’ın fikirlerini merak eden ve onları anlamak isteyenler için de bir giriş kitabı niteliğinde.

Schaber “Öcalan’ın fikir dünyasını anlamak isteyenler bu eserle giriş yapabilir” diye tanımladığı kitap Almanca okurların yoğun ilgisiyle karşılaşması dikkat çekti.

'İLGİ BANA DEĞİL ÖCALAN’A'

Unrast Yayınları’nın verdiği bilgilere göre kitabın ilk baskısı birkaç hafta içinde tükendi. Kitabın ikinci baskısının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirten yayınevi yetkililikleri, okuyucuların ilgisi karşısında şaşırdıklarını belirttiler.

Kitabın yazarı Peter Schaber, kitaba gösterilen yoğun ilgiye ilişkin ANF’ye kısa bir değerlendirmede bulundu.

Kitabın kısa bir sürede tükenmesinin kendisinden kaynaklanmadığını belirten Schaber devamla şöyle konuştu: “Bu kitabın bu kadar ilgi görmesi Öcalan’ın fikirlerine olan ilginin her geçen gün arttığının göstergesidir.”

Almanya’da Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle yakından ilgilenen isimlerin başında gelen Schaber, bu kitabı neden kaleme aldığını geçtiğimiz günlerde ANF’ye verdiği röportajda şöyle ifade etmişti:

“Almanya’nın yanı sıra uluslararası birçok çevre de Kürt hareketini tanıyıp bilmek istiyordu. Maalesef bu hareketin ideolojisine dair kitaplar oldukça kalın. Ben de en azından Kürt hareketini tanımak isteyenler için bir giriş mahiyetinde genel bir çerçeve sunmak için bu kitabı kaleme aldım.”