Almanya’yı milyarlarca Euroluk iklim cezası bekliyor

Küresel ısınmayla mücadelede ‘öncü rolü oynama’ iddiasındaki Almanya’nın sera etkili gaz salınımlarının artması nedeniyle milyarlarca Euroluk cezayla karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

Tagesspiegel gazetesinin Background Energie und Klima adlı bir internet portalının verilerine dayandırdığı haberine göre, Almanya’nın iklim politikaları nedeniyle 5 ila 30 milyar euro arasında ceza alması ihtimali var.

Avrupa Birliği’nin (AB) ulaşım, binaların enerji tüketimi ve tarıma dair düzenlemelerinin ihlal edildiği bilgisinin verildiği habere göre, sera etkili gaz salınımlarını azaltmayı vaat eden Almanya’da salınımlar artmaya devam ediyor. Oysa Almanya, 2020 yılına kadar sera etkili gaz salınımlarını yüzde 14, 2030 yılına kadar ise yüzde 38 oranında azaltmayı vaat edmişti.

Öko-Institut adlı kuruluşun verdiği rakamlara da dayandırılan haberde, Almanya’daki zararlı gaz salınımlarının artmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Almanya Çevre Bakanlığı’nın iddiaları kabul ettiği ve iklim politikalarındaki hatalara karşılık AB ülkelerinden karbon salınım sertifikaları satın alması gerekeceği bilgisini verdiği de öğrenildi.