Avrupa’da sıcaklık rekoru: 6 derece artan yerler var

Dünya ülkeleri küresel ısınmaya karşı mücadelede henüz ortak bir tutum alamazken, Ocak ayının Avrupa’da son 40 yıldaki ocak aylarından en az 3 derece daha fazla olduğu duyuruldu.

Avrupa Birliği’nin (AB) iklim değişikliği ofisi Copernicus tarafından yapılan çalışmaya göre, geçtiğimiz ay Avrupa kıtasında bugüne kadarki en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçti.

Ocak 2020’deki sıcaklık ortalamasının 1981-2010 arasındaki ortalama sıcaklığın 3,1 derece üzerinde olduğuna dikkat çekilen Copernicus açıklamasına göre, ortalama sıcaklık bugüne kadarki tek başına en yüksek ocak ayı ortalamasının da üstünde gerçekleşti. Bugüne kadar ocak ayı bazında en yüksek sıcaklık Ocak 2007’de tespit edilmişti.

KUZEYDOĞU AVRUPA’DA 6 DERECEYİ BULDU

Sıcaklık artışlarının özellikle Kuzeydoğu Avrupa’da ciddi boyutlara ulaştığına işaret edilen açıklamada, bu bölgelerde artışların diğerlerine oranla çok daha yüksek olduğuna vurgu yapıldı.

Copernicus açıklamasına göre, Kuzeydoğu Avrupa’nın bazı alanlarında ocak ayındaki sıcaklık artışı 1981-2010 arasındaki ocak aylarının ortalamasının 6 derece üstüne kadar çıktı.