Botan Saha Komutanlığı 'arıcı kılığındaki' kontraları uyardı!

HPG Botan Saha Komutanlığı, Türk devletinin "arıcılık" adı altında Botan sahasına gönderdiği kontra grupları uyararak, "hedef alınacaklarını" bildirdi.

Botan Saha Komutanlığı yazılı bir açıklama ile, artan kontra faaliyetlere dikkat çekti. Açıklamada, gerilla karşısında ağır darbeler alan Türk devletinin, "Botan sahasındaki kontra faaliyetlerini arttırdığı" belirtildi.

Özellikle arıcılık adı altında gönderilen kontra gruplara işaret eden Komutanlık şu açıklamada bulundu:

"İşgalci TC ordusunun alanlarımızda yürüttüğü işgal operasyonlarına sahamızda başlatılan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever Devrimci Hamlesi kapsamında cevap verilmiş ve işgalcilere ağır darbeler vurulmuştur. Güçlerimiz karşısında bütün teknik imkanlara rağmen sonuç alamayan işgalci TC devleti her zaman olduğu gibi kirli savaş taktikleri uygulayarak sonuç almak istemektedir. Son süreçte Demokratik Modernite’nin profesyonelleşen zafer gerillası karşısında art arda ağır darbeler alan işgalci TC devleti, Botan sahasındaki kontra faaliyetlerini arttırmıştır. Arıcılık adı altında gerilla alanlarına gönderilen bu kontra gruplar, güçlerimizin konum ve hareket tarzlarını deşifre etme çabaları içerisine girmişlerdir. İşgalci TC devletinin gerilla karşısındaki acizliğini gösteren bu çabalar kuşkusuz kahraman gerillamız ve halkımız tarafından gereken cevabı alacaktır. Ayrıca Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı hedef alan ve kontra faaliyetler içerisinde yer alan çete ve kontraların güçlerimiz tarafından hedef alınacağı bilinmelidir.

Değerli yurtsever halkımız işgalcilerin kontralar eliyle yürüttüğü bu kirli özel savaş taktiklerine karşı duyarlı olmalıdır."