Büyüksaat’in baharatçı ablası

Seyhan’da Büyüksaat Meydan’ında kendi bahçesinde ekip kuruttuğu baharatları satan Hatice Yüksel, “Çalışarak kendimi çok daha güçlü hissediyorum ve hayatımdaki tüm zorlukları aşabiliyorum" dedi.

Bahçesinden toplayıp kuruttuğu ürünleri 20 yıldır Seyhan ilçesinin Büyüksaaat Meydanı’nda satan Hatice Yüksel (45) ile bu kış da soğuk algınlıkları daha hafif geçecek. Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan kasabasında yaşayan Yüksel, kış aylarının şifalı bitkilerini ekip kurutuyor. Kuruttuğu bitkilerden baharatlar elde eden Yüksel, Niğde’den Adana’ya gelerek ürünlerini satışa sunuyor. Onca yolu kat ederek geldiği Adana'da baharatlarını satan Yüksel, "Biz kadınlar çok güçlüyüz, biz kadınlar isteğimiz her şeyi başarı ile yapabilecek güçteyiz. Yeter ki o gücü kullanmasını bilelim” dedi.

'KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ÇALIŞIYORUM'

Yaz aylarında ektiği nane, kekik, melengiç gibi şifalı bitkileri önce kurutan ardından kış mevsimi için hazır hale getiren Yüksel, ürünlerini haftanın 3 günü Adana’ya gelerek sattığını belirtti. “Kendimi bildim bileli çalışıyorum” diyen, hayatının her döneminde çiftçilik yaptığını söyledi.

Adanalıların bu baharatları çok beğendiğini belirten Yüksel, “Satışım çabuk bitiyor. Bazen de uzun sürüyor. Satamazsam da sorun değil; baharatların ömrü uzun olduğu için bir şey olmuyor. Diğer gelişimde satabiliyorum” dedi. Yüksel, bahçesinde üretip kuruttuğu baharatların hepsinin organik olduğunu ifade etti.

KADINLARA ÇAĞRI

Kadınlara da çağrıda bulunan Yüksel, şöyle dedi: "Kadınların ellerinden her şey geliyor, yeter ki mücadele etsinler. Ben çalışarak kendimi çok daha güçlü hissediyorum ve hayatımdaki diğer tüm zorlukları aşabiliyorum. Kadınlar kendi ekonomilerini oluşturmak için hemen işe koyulsunlar.”