HPG: İskenderun’daki 2 kişilik birim hedeflediği eylemi yaptı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 26 Ekim günü iki kişilik gerilla timinin hedefledikleri bir eylemi gerçekleştirdiğini belirtti HPG BİM, eylem hakkında sömürgeci basında belirtilenlerin de dezenformasyon amaçlı olduğunu kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşananlara ilişkin şunları belirtti: “26 Ekim günü iki kişilik profesyonel gerilla timimiz Hatay’ın İskenderun ilçesinde hedeflemiş oldukları bir eylemi gerçekleştirmişlerdir. Bu eylem hakkında sömürgeci basında belirtilenler tamamen dezenformasyon amaçlıdır. Bu eyleme dair ayrıntılı bilgiler alındığında sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Yeni dönem gerilla çizgisinde savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın her yerdeki varlığı ve mücadelesi soykırımcı faşist Türk devletinin yüreğine korku salmaktadır. Belirttikleri üzere gerillanın Amanoslar’dan tasfiye olması söz konusu bile değildir. Bu, sömürgeci bir hayaldir. Kürdistan Özgürlük Gerillası ‘Özgür Önderlik Özgür Kürdistan’ yürüyüşünü zaferle taçlandırana kadar gerekli olan her yerde mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”