Kayyum 15 bin ağacı kuruttu

DBP’li İpekyolu Belediyesi'nin Erek Dağı eteklerinde diktiği 15 bin ağaç, İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından kurutuldu.

DBP'li belediyelerin gasp edilerek devlet memurlarının kayyum olarak atanmasıyla bir talan, yıkım ve Kürt düşmanlığı devam ediyor.

DBP’li İpekyolu Belediyesi tarafından Erek Dağı eteklerinde 15 bin ağaç dikimi yapıldı. DBP’li İpekyolu Belediyesi ormanlık alanda damlatmayla ağaçların sulanması için jeneratör sistemi yapmıştı. Ormanlık alan tel örgüsüyle çevrilmişti. İpekyolu Belediyesi kayyumu, binlerce ağaç için yapılan sulama sistemini ortadan kaldırarak, ağaçların kurumasına neden oldu. Van ÇEV-DER Başkanı Ali Kalçık, İpekyolu Belediyesi tarafından büyük bedel ve emeklerle dikilip korunan 15 bin ağacın da kayyumun düşmanlığından nasibini aldığını belirterek, “Bu olay, ekolojik belediyecilik ile kapitalist anlayışın somut göstergesidir. Doğaya, çevreye ve ekolojik dengeye ne kadar düşman olduklarının açık örneğidir. Atama ile gelen kayyum ve yöneticilerin görevleri bitince kendileri, yakınları ve çocukları bu ilde yaşamayacaklar, doğanın da onlar için bir önemi yoktur. Suyumuzu toprağımızı, havamızı, her gün biraz daha kirletenler, yönetici ve kayyumlar yarın görevleri bitince çekip gidecek. Bu sorun ve sıkıntıyı biz ve çocuklarımız yaşayacak” diye konuştu.