Londra’da çevreciler bu kez Borsa binasını hedef aldı

Çevreci hareket Extinction Rebellion, Londra Borsası girişinde bir insan zinciri oluşturarak, iklim değişikliklerine karşı eylemsizliği protesto etti.

Eylemler bir çok noktada gerçekleşti. Bir kısım eylemci, Londra Borsası’nı hedef alırken, bazı eylemciler Docklands Light Railway (DLR) tren ağına çıkarak, Canary Wharf garında ulaştımı bloke etti.

İlk ses yapan eylem Nisan ayı başında Avam Kamarası’nda gerçekleşti. Yarı çıplak eylem yapan aktivistler, parlamentoda bir oturumu bloke etmişlerdi.

O tarihten beri eylemler, baskınlar şeklinde arttı. Özellikle toplu ulaşım ağları bloke edildi.

Londra Borsası’ndaki eyleme katılan küçük bir grup eylemci, siyah kostüm ve kırmızı kravatlı olması dikkat çekti. Eylemciler borsa binasının girişini kapattı.

Yazılı bir açıklama yapan Extinction Rebellion, finans sektörünün iklim üzerindeki yıkıcı etkisine ilişkin gerçekleri söylemesini istedi.

Çevreci hareket, eylem kampanyasının ilk aşamasına bu Perşembe günü son verecek. Amaçlarına ulaştıklarını belirten Extinction Rebellion, “Yaşamlarınızı aksattığımızı gördük. Bunu, aciliyet arz ettiği için yapıyoruz. Dünya genelinde, çok beklenen ve böylesine gerekli bir tartışma başladı” dedi.

Extinction Rebellion, iklim için olağanüstü hal ilan edilmesini, sera gazı emisyonlarının 2025’e kadar sıfıra indirilmesini ve küresel ısınma ile mücadele için bir yurttaş meclisinin kurulmasını istiyor. 15 Nisan’dan bu yana Londra’daki eylemler sırasında 1.088 kişi gözaltına alındı.