Rubin: Türkiye terörist tanımına daha çok uyuyor

Türkiye’nin terör tanımına iddia edilenin aksine PKK’den daha çok uyduğunu vurgulayan Michael Rubin, Trump’ın özel temsilcilerinden James Jeffrey’in de etnik temizliğe yeşil ışık yaktığının altını çizdi.

Eski Pentagon yetkililerinden ve araştırmacı Dr. Michael Rubin, PKK’nin ‘terör örgütleri listesindeki’ konumunun yeniden gözden geçirilmesini isterken, “Türkiye terörist tanımına PKK’den daha çok uyuyor” dedi.

Amerikan Enterprise Institute’de araştırmalarına devam eden Dr. Michael Rubin, 2000’li yıllarda Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) çalışmıştı. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Türkiye ve Kürtlerle ilişkilerini yeniden gözden geçirmesini isteyen Rubin, ‘terörizm’ yaftasının yeniden ele alınması çağrısı yaptı.

‘TÜRKLERİN SUNDUĞU BİLGİLERİN NEREDEYSE TÜMÜ KİRLİ’

North Press Agency’ye konuşan Rubin, “ABD, acilen PKK’yi (terörist örgütler) listedeki yerini yeniden gözden geçirmelidir” dedi. Türkiye’nin yıllarca ABD’ye PKK’ye dair sunduğu bilgilerin yalan ve sahte olduğunun altını çizen Rubin, “Türkler tarafından sunulan neredeyse tüm istihbaratlar kirli. Açıkçası, ABD Türkiye’yi yeniden gözden geçirmelidir” diye konuştu.

Filistin’de Hamas, Suriye ve Irak’ta DAİŞ çeteleri gibi örgütlerin yaptıklarının terörizm olduğunu vurgulayan Rubin, “Ancak Suriye’deki özerk yönetimin yaptıkları, Türkiye’nin yıllarca yaptığı ve hem ABD hükümetinin hem de doğrusunu söylemek gerekirse benim de kabul ettiğim propagandanın yalan olduğunun göstergesi” dedi.

‘KÜRTLER DÜŞMAN VEYA TERÖRİST DEĞİLDİR’

Suriye’de yaşananlara ve Kürtlerin her türlü aşırılığa karşı mücadelelerine dikkat çeken Michael Rubin, “Kürtler ABD’nin aynı amaçları paylaştıkları partnerleridir, düşmanı veya terörist değildirler” diye konuştu.

‘TÜRKİYE TERÖR TANIMINA DAHA FAZLA UYUYOR’

Türkiye’nin PKK’ye ilişkin verdiği bilgilerin kirliliğine işaret eden Rubin, ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Rubin, “NATO üyesi olsun veya olmasın, giderek daha net olan Türkiye terör sponsorluğu tanımına PKK’den daha fazla uyuyor” dedi.

JEFFREY ETNİK TEMİZLİĞE YEŞİL IŞIK YAKTI

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Girê Spî ve Serêkaniyê işgaline giden süreçteki rolüne dikkat çeken Rubin, birçok kez Türkiye ile kirli ilişkileri gündem olan Jeffrey’e ağır suçlamalar yöneltti. Türkiye’nin ‘güvenli bölge’ adıyla işgal ettiği bölgelerin birer terörist cennetine dönüştüğü gerçeğine vurgu yapan Rubin, “Jeffrey’in ‘güvenli bölge’ olarak sunduğu bölgeler, Türk güçleri girer girmez birer terörist cennetine dönüştüler. Jeffrey sadece etnik temizliğe yeşil ışık yakmadı, aynı zamanda Erdoğan’ın Türkiye’nin sınırlarını değiştirmesine imkân tanıdı” diye sert eleştiriler yöneltti.

JEFFREY’İN EYLEMLERİ RUSYA, ESAD VE DAİŞ’E YARADI

Jeffrey’in Türk devleti tarafından ‘küçük düşürücü bir şekilde’ manipüle edildiğini söyleyen Rubin, “Ve (Jeffrey’in) eylemleri Rusya, Esad ve DAİŞ’e yaradı” diye ekledi.

‘KÜRTLER BİR DAHA ABD’YE GÜVENMEMEKTE HAKLILAR’

ABD’nin Türkiye’nin tüm kirli politikalarına rağmen Kürtleri yalnız bırakmasını sert biçimde eleştiren Rubin, “Herhangi bir ABD Başkanı bu politikayı tersine çevirebilir ama Kürtlerin bir daha Amerikan vaatlerine inanmamak için haklı sebepleri var” dedi.