'Sur'u AKP yandaşlarına peşkeş çekiyorlar'

Sur Belediyesi'nin taşınmaz mallarının satılmasına tepki gösteren HDP Meclis üyesi Necati Pirinççioğlu, Sur'un AKP yandaşlarına peşkeş çekildiğini belirtti.

AKP tarafından gasp edilen Sur Belediyesi'ne atanan kayyum Abdullah Çiftçi yerel seçim öncesi belediyeye ait 14 arsayı 44 milyon 123 bin TL'ye satışa çıkardı. Sur Belediyesi'nin mallarının satışa çıkarılmasına tepki gösteren HDP Meclis üyesi Necati Pirinççioğlu konuya ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. DBP'li 95 belediyenin kayyum tarafından gasp edildiğini hatırlatan Pirinççioğlu, gücünü AKP'den alan kayyumların bir çok kanunsuz işlere imza attığını vurguladı.

AKP kayyumlarının 21. yüzyılda Kürt şehirlerinde sömürge valisi gibi çalışma yürüttüklerini kaydeden Pirinççioğlu, "DBP Belediyeleri gasp edildikten sonra talan politikaları başladı. Bir çok bölgeyi ihale yolu ile yandaşlarına peşkeş çektiler. Bazı bölgeleri de yandaşlarına kiraladılar. Yine yerel seçim öncesi belediyenin Dicle Üniversitesi kenarında bulunan 14 arsasını 44 milyon 123 bin TL'ye satışa çıkardılar" diye konuştu.

‘BELEDİYEYİ TALAN EDİP BORÇ ALTINA SOKTULAR’

Belediyelere atanan kayyumların hepsinin belediyeleri talan edip borç batağına sürüklediğini dile getiren Pirinççioğlu, "Sur Belediyesi'nden satılık arsalar" pankartının 2 haftadır Amed caddelerine asıldığını hatırlattı. Kürdistan belediyelerinin halkın desteği ile bugüne kadar büyük bir mücadele yürüttüğünü söyleyen Pirinççioğlu, konuşmasının devamında şunları belirtti: "Ama AKP kayyumları yolsuzluk üstüne yolsuzluk yaparak belediyeleri borç batağına sürükledi. Ayrıca belediyeleri banklara da yük miktarda borçlandırmışlar. Seçimden sonra AKP'nin bu krizi ortaya çıkacaktır."

Kayyumların bütün yolsuzluklarını teşhir ettiklerini söyleyen Pirinççioğlu konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Kayyumların yolsuzlukları ortaya çıktıktan sonra şimdi de ihale yolu ile arsaları satışa çıkarıyorlar. Sur'un arsalarını satışa çıkararak belleğini de yok etmek istiyorlar. Sur'da uzun bir zamandır hukuksuz, ahlak ve insanlık dışı bir yasak devam ediyor. Bu ahlaksızlığa yol vermemeliyiz. Amed Mühendisler Odası Sur Belediyesi'ne dava açtı. Biz de önümüzdeki günlerde dava açacağız ve iki elimiz talancıların yakasında olacak. Amed'in daha fazla talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz ve halkımızla birlikte 31 Mart'da sömürgeci zihniyeti bu topraklardan defedeceğiz."