14 Temmuz direnişçileri Oslo ve St Gallen'de anıldı

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri Norveç’in başkenti Oslo ile İsviçre'nin St Gallen kentinde anıldı. Rojava devriminin yıldönümü kutlandı.

Oslo Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde gerçekleştirilen anmada, konuşma yapan siyasetçi/yazar Celalettin Delibaş, “Rojava Devrimi, Ortadoğu’nun rönesansıdır ve aynı zamanda ’Demokratik Ulus’ projesinin de önünü açmıştır. Rojava Devrimi, bir kadın devrimidir. Kürt kadını savaş alanına çıkarmış, DAİŞ gibi vahşi bir çeteyi yenilgiye uğratmış, iradesini kırmış ve kendi iradesini düşmana kabul ettirmiştir.

Devrimde öncü rolünü oynamış, sonra da okullarda kendi diliyle eğitimi örgütlemiş, öğretmen/akademisyen olarak öncülük rolünü devam ettirmiştir” dedi.

Kürt halkının ölüm üzerine bir stratejisinin olmadığını da belirten Delibaş “İlk şehidimiz Haki Karer ve Halil Çavgun’dan Rojava şehitlerine kadar her şeyimizi şehitlerimize borçluyuz” diye devam etti.

Kürt siyasetçi Veli Roj ise konuşmasında şunları belirtti: “Düşmana karşı ancak direnerek kazanılabileceğini söylerken kendimize örnek almamız gereken Kemal Pir’in direniş çizgisidir. Hayri Durmuş mezar taşıma ’Halkıma borçlu gitti’ yazın dedi. Ama asıl borçlu olan geride kalanlardır.”

Roj 14 Temmuz direnişinin, 15 Ağustos hamlesiyle birleşerek büyük PKK gerçeğini oluşturduğunu da sözlerine ekledi.


DKTM eşbaşkanı Ayser Yüce’nin son sözü aldığı etkinlik anma, “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.

ST GALLEN

İsviçre'nin St Gallen kentinde de düzenlenen bir etkinlikle 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.