8 Ocak yürüyüşü için çalışmalar hız kesmiyor

9 Ocak Paris Katliamı dolayısıyla Paris’te üç önemli etkinlik planlandı. Hazırlıkları tamamlanan eylemlere çağrı için afiş, bildiri, sticker çalışmaları 7 Ocak gecesine kadar hız kesmeden devam edecek.

9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet çağrısı olan Kürdistanlılar, katliamın 9’uncu yılında da alanlara çıkmak için hazırlanıyor.

Başta Paris olmak üzere tüm Avrupa’da gerçekleşecek yürüyüşler, anma ve eylemliliklerin son hazırlıkları yapılırken, Paris, Drancy, Normandiya, Villiers Le Bel ve Evry’de ev ve esnaf ziyaretleri yapılarak, 8 Ocak günü Paris’te yapılacak yürüyüşün çağrıları halkla buluşturuluyor.

2 Ocak günü başta Paris merkezi, Paris’in bönliyölerinde Kadın Meclisleri ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisleri gün boyunca posta kutularına eylem çağrılarını bırakırken, sokaklar afiş ve sticker’larla donatıldı.

Tüm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Kadın Meclisi bileşenlerinin katılım sağladığı çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Paris ve çevresindeki derneklerde üç kadın devrimci için köşeler oluşturuldu.

Anma ve hesap sorma eylemlilikleri kapsamında Paris’te 5 Ocak günü saat 11.00’de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde toplanılıp Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde bir anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Söz konusu etkinlik için dost kurumların da katılımı bekleniyor.

Büyük yürüyüş ise, 8 Ocak günü katliamın yaşandığı bölge Gare Du Nord’da start alacak.

Yürüyüşe, Kürdistanlıların yanı sıra çok sayıda Fransız siyasetçi ve feminist kadın örgütlerinin katılması bekleniyor.

9 Ocak günü ise katliamın yıl dönümü günü olması vesilesiyle Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde bir anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinden edinilen bilgiye göre, her üç etkinliğe katılım için Ile De France bölgesinde afiş, bildiri, sticker çalışmalarının 7 Ocak akşamına kadar hız kesmeden devam edeceği belirtildi.