Özgürlük Nöbeti’ni KCDK-E Dış İlişkiler Komitesi devraldı

Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada 10 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, KCDK-E Dış İlişkiler Komitesi devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük  Nöbeti 497. haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında KCDK-E Dış İlişkiler Komitesi’nden oluşan bir grup devraldı.

Grupta Asmin Engin, Turan Aydın, Dennis Storz ve Eren Çelik yer alıyor.

Grup adına söz alan Asmin Engin, Kürt Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır İmralı işkence sisteminde insanlık tarihinin görmediği şartlarda tutulduğunu belirtti.

Uluslararası komplonun ilk gününden bugüne Öcalan üzerindeki işkence ve tecridin komplonun ortakları olan Avrupa devletleriyle birlikte yürütüldüğünü dile getiren Asmin  Engin, bu anlamda Özgürlük Nöbeti eyleminin tarihi önemde olduğuna dikkat çekti.

Kürt halkının eylemle hem uluslararası komplonun ortaklarını teşhir ettiğini hem de demokrasi ve insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden bu ülkelerin iki yüzlülüğünü açığa çıkardığını belirten Asmin Engin, “Avrupa eğer insan hak ve özgürlüklerini esas alıyorsa bir an önce adım atarak Önder Apo üzerindeki tecridi kaldırmalı, bu şekilde insanlığa ve Kürt halkına karşı görevini yerine getirmelidir” dedi.

Asmin Engin, “Avrupa’daki halkımız eylemi daha güçlü sahiplenmelidir” diyerek eylemin başarıya ulaşması için çağrıda bulundu.