GÖRÜNTÜLÜ

Aarau’da şehitler için anma

Bêrîvan Cûdî (Behiye Ayaz), Bêrîvan (Gülistan Beştaş), Xebat Seyda (Mehmet İsa Demirtaş) ve Zîlan (Zeynep Kınacı), Aarau’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

ŞEHİT ANMASI

1996 yılında şehit düşen Bêrîvan Cûdî (Behiye Ayaz) ve onun şehadetinden sonra gerillaya katılan yeğeni Bêrîvan (Gülistan Beştaş) ile Xebat Seyda (Mehmet İsa Demirtaş) ve 30 Haziran 1996’da Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren şehit Zîlan (Zeynep Kınacı) için İsviçre’nin Aarau kentinde bir anma yapıldı. Anmaya, şehit Bêrîvan Cûdî ile Xebat Seyda’nın ailelerinin yanı sıra İsviçre Şehid Aile Kurumu (KOMAW), Aarau Mehmet Tunç Halk Meclisi ve Aarau Rojbin Kadın Meclisi üyeleri katıldı. 

Aarau kentindeki Mala Kurda konferans salonunda yapılan anma, şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada ilk olarak KOWAW adına Saadet Kuran bir konuşma yaptı. Sözlerine şehitleri anarak başlayan Kuran, “Biz şehitlerimize bağlıyız. Eğer biz “Şehîd namirin” diyorsak ona göre de yaşamalıyız. Onlar bu halk için canını verdi. Onların sayesinde bugünlere geldik. Hepimize düşen görev, uğruna canlarını verdiği mücadeleyi zafere ulaştırmaktır. Şehit namirin deyip evimizde rahat oturamayız” ifadelerini kullandı.  

Saadet Kuran’ın ardından şehit Bêrîvan’ın kardeşi Hasan Ayaz ile şehit Xebat Seyda’nın kardeşi Welat Demirtaş birer konuşma yaptı. Şehit aileleri, şehitlerine bağlı kalacaklarına ve onların verdikleri mücadelenin takipçisi olacaklarını yineledi.

Anmaya katılan İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanlık Divan Üyesi Emrullah Bingöl de bir konuşma yaptı.

Son olarak hazırlanan sinevizyonun gösterilmesinden sonra etkinlik “Şehîd Namirin” sloganıyla sona erdi.