Avrupa’daki Kürtler tecride karşı alanlara çıktı

Avrupa’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Belçika’nın başkenti Brüksel, Fransa’nın başkenti Paris, Marsilya, Almanya’nın Darmstadt, Stuttgart ve Hollanda’nın Den Haag kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de NAV-BEL ve YJKE’nin çağrısı ile Place de la Monnaie’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

“Tecrit insanlığa karşı kırımdır”, “İmralı işkencesine son verin” yazılı pankart taşıyan halk, sık sık slogan attı.

Burada bir konuşma yapan NAV-BEL Dışilişkiler Komitesi’nden Orhan Kılıç, “Belçika Kürt toplumu olarak Önderliğimizin arkasındayız” dedi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de CDK-F ve TJK-F’nin çağrısıyla düzenlenen eylemin adresi Republique Meydanı idi. Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da protesto edildiği eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları taşıdı. Republique Meydanı’nda bir araya gelen halk, “Jıi Reber Apo re Azadi, ji Kurdistanre Statu" yazılı pankart eşliğinde Bastille Meydanı’na yürüdü.

Bastille Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde konuşma yapan CDK-F Eşbaşkanı Veysel Keser, “Lideri tutsak olan hiçbir halk özgür değildir, özgürüm diyemez. Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik 21 yıldır devam eden bir tecrit var. Buradan onun direnişini selamlıyoruz. Kürt halkının Kürdistan’ın ve tüm Ortadoğu'nun özgürlüğü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüyle bağlantılıdır.

Bugün tüm dünya çok önemli bir süreçten geçmektedir ve Kürtler önderliği için her yerde ve her fırsatta mücadele etmeli ve direnişi büyütmelidirler” dedi.

Eylem boyunca, “Biji Serok Apo”, “Disa disa serhildan Seroke me Öcalan”, “PKK halktır halk burada” sloganları atıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de binlerce kişinin katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Saat 18.00’da Canabiere Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Vieux-Port Meydanı’na doğru yürüdü.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlük”, “Kürtler katlediliyor”, “Avrupa sesiz kalma”, “Kürdistan TC ve ihanetçilere mezar olacak” yazılı ve Heftanin direnişinin selamlandığı pankartlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ, TJK-F VE TCŞ bayrakları taşındı.

Bildirilerin de dağıtıldığı yürüyüş boyunca, “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun ihanet”, “Her yer Heftanin her yer direniş” sloganları atıldı.

Vieux-Port meydanında ise bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde bildiri okundu ve konuşmalar yapıldı. Miting sloganlarla sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Central İstasyonu karşısında düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda Hollanda devleti ve uluslararası kamuoyuna Türkiye’nin uluslararası yasaları ve hukuku hiçe saydığına dikkat çekildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi için kurumların üzerine düşeni yapması gerektiği de belirtildi.

Eylem, “Biji berxwedana Heftanin” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstart kentinde de Darmstadt ve Mannheim’dan Kürdistanlıların katılımı ile düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Frienzenplatz’da başlayan yürüyüşte sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be” sloganları atıldı.

Halk yürüyüş ardından yine Frienzenplatz’a gelerek bir miting düzenledi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde KOMAW’dan Murşide Oltan ile Darmstadt Halk Meclisi eşbaşkanının konuşması ardından eylem sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Lautengerstr’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Sol örgütlerin de destek verdiği yürüyüşte sık sık, “Tecrit kırılsın”, “Öcalan’a özgürlük”, “Be Serok jîyan nabe”, “Türk devleti Kürdistan’dan defol”, “Es liebe Öcalan”, “CPT üç maymunu oynama” sloganları atıldı.