Bayern polisinin YPG ve Öcalan fobisi sürüyor

YPG/ YPJ bayraklarına tahammülsüzlükte sınır tanımayan Almanya’nın Bayern eyaleti polisi, YPG bayrakları ile Öcalan’ın posterini bir gösteride açtıkları gerekçesiyle iki Kürt aktvistin evine baskın düzenledi.

Alman devletinin Kürtlerin sembollerine karşı kriminalize etme siyaseti sürüyor. Özellikle de Bayern eyaleti polisinin YPG/ YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşanlara karşı yasakçı zihniyeti dikkat çekiyor.

Son olarak Bayern polisi, Münih Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Azad Bingöl ile Hzrwan Abdal’ın evine baskınlar gerçekleştirdi. Polis, her iki aktivistin Efrîn direnişiyle dayanışma amacıyla yapılan bir gösteride YGP ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini açmalarını baskın için gerekçe yaptı.

POLİSİN EVLERDE NE BULDUYSA EL KOYDU!

Baskına ilişkin ANF’nin Almanca servisine bilgi veren Azad Bingöl, polisin tavrını kınayarak Alman devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü kriminalize etme siyasetinden vazgeçmesini istedi. Polisin evinde gördüğü her türlü yayın ve postere el koyduğunu belirten Bingöl devamla şu bilgileri verdi:

“Polis baskın sırasında DAİŞ ile mücadelede şehit düşen YPG/YPJ’liler ile Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarına el koydular. Ayrıca Almanya’da herkesin rahatlıkla gazete büfelerinden satın alabileceği Yeni Özgür Politika gazetesinin eski sayılarına, üzerinde Almanca “Öcalan’a özgürlük” yazısının bulunduğu tişörtlere ve Yılmaz Güney’in elle çizilmiş bir tablosuna el koymaları Kürtlerin bütün sembollerine karşı tahammülsüzlüğün en açık örneğiydi.”

Daha önce de birçok Alman polisinin soruşturmalarına maruz kaldığını hatırlatan Kürt aktivist Azad Bingöl “Baskılarla Kürtler yıldırılamaz, Alman devletinin Kürtlere karşı bu siyaseti ise Türk devletinin yürüttüğü savaşa destek anlamına geliyor” diye konuştu.

BAYERNLİLER POLİSİN BASKILARINI TAKMIYOR

Almanya’nın en muhafazakar ve sağcı yönetimine sahip olan Bayern Eyaleti’nde polisin baskı ve soruşturmalarına rağmen başta eyalette yaşayanların YPG/YPJ olmak üzere Kürt özgürlük hareketiyle destekleri artarak sürüyor. Bu destek geçtiğimiz Temmuz ayında eyaletin başkenti Münih’teki emniyet birimlerinin açıkladığı raporlara da yansımıştı.

Bu Münih polisi ilk kez bu yılki raporun “siyasi motifli suçlar-yabancılar” başlığındaki bölüme YPG/YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşan Almanları da eklemişti. Söz konusu başlıkta 2016’da sayısı 65 olan olayın 2017’de iki kat artarak 114’e çıkmasını Münih polisi şu şekilde açıklamıştı:

“Bu yükselin basit bir açıklaması var. Geçtiğimiz yıl 29 yaşındaki bir Alman Facebook hesabında yasaklı YPG, YPJ ve PYD’nin sembollerini paylaştı. Bunun üzerine diğer kullanıcıları da bunu paylaşmaya başladı ve böylelikle bu bütün ülkeye yayıldı.”

Münih polisi bu açıklamasıyla yasak, soruşturma ve ev baskınlarına rağmen Bayern’de YPG ve YPJ’ye desteğin de arttığını böylelikle itiraf etmiş oldu. Birçok gösteride YPG bayraklarını taşımasını yasaklayan Alman polisi, özellikle Bayern Eyaleti'nde YPG flamasını veya YPG savaşçılarının fotoğraflarını sosyal medya iletişim hesaplarında paylaşanların evine de baskınlar düzenliyor.

Polisin açıklamasında geçen “29 yaşındaki Alman” ise Münih kentinde öğretim üyesi olan Kerem Schamberger’di. Son olarak polis YPG ile dayanıştığı bahanesiyle geçtiğimiz Kasım ayında Schamberger’in evini basmıştı.

Aynı şekilde Bayern polisi, devlet televizyon-radyo kanalı Bayerischer Rundfunk (BR)’un bir haber linkini sosyal medya hesabında paylaştığı için Münih’te yaşayan müzisyen Johannes König hakkında da skandal bir soruşturmaya imza atmıştı. Polis, söz konusu linkinde YPG/YPJ bayrakları görünmesini gerekçe yapmıştı.