Bern ve Basel'de çocuklara cinsel saldırılar protesto edildi

Batman, Şırnak ve Ağrı'da Türk askerleri başta olmak üzere devlet görevlileri tarafından çocuklara kadınlara yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı ve tecavüzler protesto edildi.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde SYKP Bern Kadın İnisiyatifi ile Mizgin Kadın Meclisi tarafından merkez tren istasyonu önünde yapılan eylemde AKP-MHP-Erdoğan faşist rejimi tarafından Kürdistan ve Türkiye kentlerinde çocuklara yönelik tecavüzler protesto edildi.

Her kesimden kurum ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan eylemde "Türk devleti Kürdistan'da Kürt çocuklarına tecavüz ediyor. Tecavüz zihniyetine hayır", “Çocuk istismarına sessiz kalmak, suça ortak olmaktır", "Erdoğan, AKP-MHP faşizmi tecavüze göz yumuyor, tecavüzcü, katliamcı polisleri, askerleri yasal güvencelerle koruyor", "Çocuk istismarına, çocuk evliliklerine izin verilmesin" yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Almanca bildirilerin okunmasının ardından SYKP Bern Kadın İnisiyatifi, Mizgin Kadın Meclisi ile TJK-E aktivistleri tarafından konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

BASEL

Basel kentinde de Claraplatz’da aynı amaçla demokrasi çevrelerinin katılımıyla bir eylem gerçekleştirildi.