Bordeaux, Drancy ve Villier le Bel’de Newroz coşkusu

Fransa’nın Bordeaux kenti ile başkenti Paris’in Drancy ve Villiers le Bel banliyölerinde Newroz coşkulu bir şekilde kutlandı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) çağrısı ile Place de la Bourse meydanında Kürdistanlılar Newroz’u kutladı.

Kürdistanlıların ulusal kıyafetleriyle katıldığı Newroz kutlaması bir yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün en önünde Kürtçe, Fransızca ve Türkçe “Newroz pîroz be” yazılı pankart taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, TCŞ, YPG, YPJ ve TJK-E bayraklarının taşındığı yürüyüşte sık sık “Bijî Serok Apo”, “Liberte pour Öcalan”, “Newroz pîroz be” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından Victoire Meydanı’nda ise bir kutlama yapıldı. Newroz şehitleri şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşu ve Çerxa Şoreşê marşı ile süren kutlama, müzik dinletisi ve halaylar ile saat 16.30’a kadar devam etti.

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde de Newroz kutlandı.

TCŞ aktivistlerinin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar Newroz ateşi yakıp halaylar ve sloganlarla Newroz’u kutladı.

Newroz ateşi yakan gençler halaylar çekip sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Newroz” sloganlarını attı.

VILLIERS LE BEL

Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde bir araya gelen gençler Newroz’u kutladı.

Yakılan Newroz ateşinin etrafında halaylar çeken gençler, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Newroz pîroz be” ve “Bijî berxwadana İmralı” sloganları attı.

Yaklaşık iki saat süren kutlama gençlerin şarkıları ve sloganlarla sona erdi.