FEDA Akademisi ile Dayanışma Gecesi iptal edildi

Demokratik Alevi Federasyonu'nun (FEDA) 19 Aralık Pazar günü Köln’de düzenlenmeyi planladığı FEDA Akademisi ile Dayanışma Gecesi iptal edildi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), 19 Aralık Pazar günü Köln’de düzenlenmesi planlanan FEDA Akademisi ile Dayanışma Gecesi’nin COVID-19 yasakları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.
FEDA şu açıklamayı yaptı: “19 Aralık Pazar günü Köln’ de FEDA Akademisi ile Dayanışma Gecesi düzenlemiştik. Çok saygıdeğer dostlarımızın katkıları ve siz değerli canlarımızın lokmalarıyla, ‘Hakikat Kapısından Kainata Yol Sürelim” istemiştik’ Ancak NRW Eyalet Meclisi, 17 Aralık’ta geçerli olmak üzere yeni Corona yasaklarını ilan etti. Bu kapsamda; kapalı mekanlarda 2G ve hızlı test şartı getirilmiş, sınırlı sayıda insan maske zorunluluğu ile salona girebileceğine karar verilmiştir. Uyulmaması halinde hem mekan sahibine hem de tek tek insanlara ağır cezalar söz konusu olacaktır. Bu şartlar altında dayanışma gecesine yüklenen misyonu yerine getiremeyeceğimizden gecemizi iptal etmek zorunda kaldık.
Dostlarımızın değerli katkılarına ve siz canlarımızın lokmalarına layık olmaya çalışacağımızın öncelikle bilinmesini isteriz. Bu duygu ve hissiyat ile neden olduğumuz mağduriyetinizden dolayı siz canlarımızdan tüm kamuoyundan özür diliyoruz.”