FEDA: Gaxan’a şima firaz bo!

“Yeni yılı hakikat ve özgürlük inancının yaşam bulacağı yıla dönüştürmek hepimizin elindedir” diyen FEDA, hakikatle buluştukça doğru ve anlamlı bir yaşamın sahibi olunabileceğini kaydetti.

Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı. 

FEDA mesajında, “küresel nahak aklının saldırılarına rağmen, halklarn umudunu yitirmediğini; halklar umut ettikçe umutsuzluğa düştüğünü belirterek, yeni yılın (Gaxan’ın) cümle varlığa umut ve gayret getirmesini diledi. 

“2021 yılını uğurlamakta olduğumuz Gaxan günlerindeyiz. Reya Heq /Raa Heqi/ Hakk Yol Alevi halklar için  ilk bayram günlerindeyiz.

Bugünü Xizir aşkı ile karşılamak, her güne, her ana Xizir bilincini yükleyerek, yaşamanın umudunu her daim yeşertmektir.

Bu yıl insanlık için daha zor geçti, küresel nahak aklı tarafından ‘pandemi’ adı altında halklara her türlü acıyı yaşatmak için tüm kötülüklerini kullanmaya devam etti. Tüm bu zulme ve acıya rağmen insanlık umutlarını yitirmediler... 

Nahak egemen aklına karşı Anadolu ve Mezopotamya halkları,  tecrit, savaş ve işgale karşı mücadele ile geçirdiler. Zulmün en vahşi, en nahakça yürütüldüğü mekan ise Ortadoğu coğrafyası oldu. Maneviyatın merkezi olan bu coğrafyanın halkları, her türlü zulme rağmen ahlaki ve politik direniş umudunu korumaya, kültürel ve ahlaki direniş içinde oldular. Tüm nahakça saldırılarına rağmen, halklar umutlarını yitirmediler. Halklar umut ettikçe, nahak umutsuzluğa düşmüş oldu... 

Halkların  binbir umutla besledikleri hakikat ve özgürlük arayışları geri adım atmayarak sürdürülmüş oldu. İnsanlığın boy verdiği Mezopotamya’ da umut her gün daha da filizlenerek halkaların baharı olmaya devam etti. İnsanlığın kayıp ettiği yerde aramalı sözü bir kez daha insanlığın nişanesi olmuştur. Reya Heq inancının gizli olduğu hazine bahçesine tekrardan hakikat kazanacağına dair Xizir umudu daha da büyüyerek umudumuzu yeşertmiştir. 2022’yi bizler için hakikat ve özgürlük inancının yaşam bulacağı yıla dönüştürmek hepimizin elindedir. İnsanlığın vahası olan Mezopotamya, aynı zamanda inancında merkezidir. Bizler gerçek manada kendi manevi ahlaki, kültürel ve inançsal köklerimizle buluşacağımız yegane mekan burda gizlidir. Bizler kendi hakikatımızla buluştukça doğru anlamlı bir yaşamın sahibi olacağız. 

Bu inançla bu gayretle, tüm insanlığın ve cümle varlığın Xizir’i olmanın inancı her gün daha da canlanmaktadır. Nehak kendi devranını sürerken, Hakk meydanı kurmak bizlerin omuzlarında temel sorumluluk olarak durmaktadır. Her canın bu umutla ve bu gayretle yeni yıla gireceğine dair inancımız tamdır. Her yıl aynı zamanda yaşananlardan doğru ve anlamlı dersler çıkararak, yeni yıla daha umutlu bir başlangıç yapmaktır. Bizlerde bu inançla hepinizin Gaxan’ ını, yeni yılınızı kutlar, yaşamınızda başarılar diliyoruz. 

 Bu sorumluluk ve umutla yeni yılın (Gaxan’ın) cümle varlığa umut ve gayret getirmesini diliyoruz.

Bir kez daha Hakk’ın olduğu gün Xizir’ın olduğu gündür diyoruz! Gaxan’ a we bimbarek be.

Gaxan’ a şima firaz bo!

Yeni yılınız umutlu olsun.”