GÖRÜNTÜLÜ

Halklar buluşmasında Kurdistan mücadelesi anlatıldı

Halkların buluşması şeklinde her yıl Zürih’te düzenlenen Openair Wipkingen Festivali’nde İmralı tecrit sistemi ve Kurdistan özgürlük mücadelesi anlatıldı.

OPENAIR WIPKINGEN FESTİVALİ

İsviçre'nin Zürih kentinde halkların buluşması şeklinde Openair Wipkingen Açık Hava Festivali düzenleniyor. Bu yıl Limmat Nehri kıyısında 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale, Kurdistan, Filipinler ve Filistin’den temsilciler katıldı. Festivalde halkların mücadeleleri anlatıldı.

Bu yıl  “Politik Tutsaklarla Dayanışma" ana temasıyla yürütülen festivalde enternasyonalistlerden oluşan İşçi Korosu iki ayrı konser verdi.

İnsanlık dışı koşullar altında tutulan binlerce Filistinli ve Filipinli tutsağın durumuna dikkat çekilen festivalde Rojava Komitesi adına da açıklamalar yapıldı.

Rojava Komitesi adına yapılan açıklamada dört parça Kurdistan'da süren özgürlük mücadelesi anlatılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bu mücadeledeki rolüne dikkat çekildi.

Festivalde ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit sistemine ilişkin bir söyleşi de gerçekleştirildi.