Hildesheim'da Öcalan'ın özgürlüğü için 4 günlük eylem

Almanya Hildesheim'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 4 günlük eylem başlatıldı.

Almanya’nın Hildesheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı St. Jakobi Kilisesi'nin yanında 4 gün açık kalacak şekilde stant açıldı. Eylem her gün saat 16.00-18.00 arasında sürecek. 

'SORUN ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜYLE ÇÖZÜLÜR'

Eylemi organize eden Meryem Kadın Komünü Sözcüsü Hayat Donma, eylem yerindeki konuşmasında şöyle dedi: "Biz bu eylemle ilk önce burada yaşayan yerli insanları bilgilendiriyoruz. Bütün dünyaya sesimizi göndermek istiyoruz. Kürt sorunu Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ile çözülür. Yaklaşık 20 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hukuksuz tutuluyor, İmralı Adası'nda."

'MİLYONLARIN ÖNDERİ...'

Meryem Kadın Komünü Üyesi Xeco Donma ise şunları ifade etti:

"Ben bir Kürt kadını olarak ilk önce Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü istiyorum. Tecrit gittikçe ağırlaştırılıyor çünkü ailesiyle görüşemiyor, avukatlarıyla buluşamıyor, Kürt halkı yaşadığını bile bilmiyor ve bunların hiçbirisi hukuk değildir ve adaletsizdir. Abdullah Öcalan sıradan bir kişi değildir, Abdullah Öcalan en az 40 milyon Kürdün önderidir. 

ULUSLARARASI GÜÇLERE ÇAĞRI

Avrupa Birliği Türk devleti üzerine baskılarını büyütmeli ve Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşmalı. Nasıl Amerika, Rusya ve Avrupa, Öcalan'ı Türkiye'ye teslim ettilerse, aynı şekilde özgürlüğü için çalışmalılar. Öcalan'ın rehin tutulması yine kadınların ve çocukların ölmesi demektir. Katliam ve soykırımlar ve asimilasyon olacak. Onun özgürlüğü ise, demokratikleşme, barış, eşitlik, ve özgürlük demektir. CPT bir an önce İmralı’ya gitmeli ve gerçek bir rapor hazırlamalı."

Eylemde yüzlerce #FreeÖcalan bildirisi dağıtıldı ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganları atıldı.