Hildesheim'de '15 Ağustos' kutlaması

Almanya'nın Hildesheim kentinde, 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlandı.

Almanya'nın Hildesheim kentinde bu yıl Braunschweig, Gifhorn, Hildesheim, Wolfsburg, Peine ve Salzgitter’den gelen Kürdistanlı kurumların organize ettiği 15 Ağustos Diriliş Bayramı, '6. Kürt Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında kutlandı.

Kutlamadan önce Hildesheim tren garı önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları, yürüyüş düzenledi. Kadınlar, yürüyüşe geleneksel kıyafetleri ve müzik enstrümanlarıyla katıldı.

ÖCALAN VE EFRÎN SELAMLANDI

Kutlamanın Am Marienfriedhof'a kadar yürüyen Kürdistanlılar, diriliş bayramını müzik eşliğinde çektikleri halaylarla kutladı. Yürüyüşte sık sık ‘Bijî Serok Apo', 'Bijî berxwedana Şengalê û Efrînê‘ sloganı atıldı.

Programın sunucusu Hakime Yousef ile Zîlan Zümrüt, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti ve ardından herkesi şehitler için saygı duruşuna davet etti.

Etkinliğe katılan HDK-A Braunschweig, Nav-Dem üyesi Letif Karakaş, Die Linke üyesi Rita Krüger ve Azad Botan Deniz ile Willy, Mamoste Ferqîn, Meryem Kadın Kamünü Sözcüsü Hayat Donma birer konuşma yaptı.

Lorinin Adası, Z, Dimli Amed-Memo-Hesen, Koma Vokana Şoreşê, Ciwan Çewlig ile Ekibi, Dilyar ve Ekibi, Kadir Şîrî, Wezir Demir ve Cano Şakir de sahne aldı.