Kaya: AKP sahte dinciliğiyle Türkiye’ye cehennemi yaşatıyor

Den Haag’da düzenlenen panele katılan HDP’li Hüda Kaya, " AKP sahte dinciliğiyle bugün Türkiye’ye cehennemi yaşatıyor. Kuran ve bayrak arkasına sığınarak insanları sömürüyorlar” dedi,

Hollanda’nın Den Haag şehrinde Hollanda Kürt Kadın Hareketi (TJK-Hollanda) tarafından son siyasal gelişmelerin ele alındığı bir panel düzenlendi.

Panele Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya katıldı.

 

Konuşmasında Türkiye’deki siyasal durumu değerlendiren Hüda Kaya, “Mevcut durumda AKP diye bir iktidar iktidar yok, AKP mensuplarının imza atma dışında bir seçenekleri yok; tek adam rejimi var. Halkın aklıyla dalga geçiyorlar. Olağanüstü baskılar yaşıyoruz. Türkiye’de yandaş inşaatları, saray inşaatları veya hapishane inşaatları var. Kim itiraz ederse hapishaneye atılıyor. Bizim bildiğimiz inanç ne diyorsa AKP tersini yapıyor. AKP sahte dinciliğiyle bugün Türkiye’ye cehennemi yaşatıyor. Kuran ve bayrak arkasına sığınarak insanları sömürüyorlar” dedi.

Hüda Kaya, “Çalıyor ama secdeye gidiyor” şeklinde bir anlayışın geliştirildiğini belirterek inançta böyle bir şeyin olmadığını vurguladı.

Kuran’daki bir ayeti hatırlatan milletvekili, “’Dikkat ediniz, sizi Allah ile aldatmasınlar’ diyor Kuran´daki ayet. Kuran, ‘Zalime mi mazluma mı düşman olduğunuzun farkında olun’ diyor. İnanmak, neye niçin inanıyoruzun bilincinde olmaktır, düşünerek inanmak lazım” diye konuştu.

“Mevcut camilerle kendi saltanatlarını garantiye alıyorlar” diyen Hüda Kaya, “Hangi  inançta hırsızlık var” diye sordu.

Kaya, “Cizre’deki bodrumda tükettiler kredilerini. Yeni bir Türkiye’ye ihtiyaçları var. Meleler, Kuran'ın ayetlerini Kürtçe açıkladılar diye hapisteler. Ben Kuran’dan ayetlerle yaptığım konuşmaya karşı terör örgütü propagandasıyla yargılandım. Türkiye uçurumun dibinde. Türkiye ye ihaneti bunlar yapıyorlar” dedi.

Milletvekili konuşmasının devamında “Halkımız kırmaya çalışıyorlar. Aysel Tuğluk için TV programına gidiyoruz, yolda Garibe Gezer’in haberini alıyoruz. Bir sorunu çözemeden diğerinin içinde buluyoruz kendimizi. Ağır sömürü ve yoksulluk var. Sokağa çıkılmıyor neden? Z kuşağına dönük projeler olması gerekiyor. Herkese ulaşabilmeliyiz. Kendimizi güçlendirmemiz gereken yönlerimiz var. Ağır gerçeklerimizin yanında diğer kesimlere de ulaşmalıyız. Türkiye’nin gidişatından rahatsız olanlarla buluşmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’li vekil, “Türkiye’nin birçok yerinde paramiliter yapılar var; SADAT mesela. Dernek şubeleri gibi açılan pek çok yapılar var. Gördüğüme göre asıl paralel ordu sarayda var. Sarayın paralel orduları bölgede vahşet uyguluyor. Mesela Silvan’da bize saldıranlar, üzerinde Esedullah yazan kişilerdi. Cizre’de askeri yapılara mensup olmayan 600 kişi vardı” dedi.

Hüda Kaya, her ne pahasına olursa olsun AKP zulüm iktidarının sonuna gelindiğini vurgulayarak, devamla” Yaptıklarıyla yargılanacaklarını biliyoruz. Halkımız seçimle ya da değil, gereken tokadı atacaktır´ ifadelerini kullandı.

Daha önce TJK Hollanda’nın Amsterdam, Arnhem, Rotterdam’da düzenlediği panellere de katılan Hüda Kaya, bugün saat 13.00’da kadınlara yönelik Den Haag Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenecek panele de katılacak.