KCDK-E 2022’nin ‘özgür Kürdistan, özgür Önderlik’ yılı olmasını diledi

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı yeni yıl mesajında, 2022’nin “özgür Kürdistan, özgür Önderlik” yılı olmasını diledi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yeni yılı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürdistan halkları ve tüm insanlığa kutlarken, 2021 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı.

KCDK-E’nin 2021 yılı değerlendirmesi ve 2022 yılına dair mesajı şöyle:

“2021 yılı soykırımcı Türk devletinin Kürt halkının tüm değerlerine karşı imha konseptinin en üst seviyede yoğunlaştığı bir yıl oldu. Öyle ki bu soykırımcı imha konsepti ulusal tüm değerlerimize karşı sürdürülmüş, Önder Apo üzerindeki tecrit başta olmak üzere tüm saldırı yöntemleri ve araçları devreye sokulmuştur.

Birleşmiş Milletler’in denetiminde ve gözetiminde olan Şengal ve Mexmur saldırılara uğramış ve onlarca kayıp yaşanmıştır. İşgal saldırılarını tüm Kürdistan’a yayan işgalci Türk devleti Güney Kürdistan’da tehdit ve yayılmacı emellerini yoğunlaştırarak sürdürmüştür.

Bu saldırılara meşruiyet kazandıran Irak hükümetinin tutumu ve gerekse de KDP’nin Türk devleti ile geliştirdiği iş birliği sonucu faşist Türk rejimi pervasızlaşmış, kimyasal dahil her türlü yasadışı savaş yöntemlerine başvurmuştur.

Uluslararası güçlerin sessizliği, Türk devletinin önünü açan tutumları Türk devletinin can çekişen ömrünü biraz daha uzatarak bölgede tehlikeli bir odak olmasına olanak sağlamıştır.

Gerilla alanlarına dönük sürdürülen saldırılarda kullanılan kimyasallar, Irak hükümeti, KDP ve uluslararası güçlerin sağladığı tüm imkan ve olanaklara rağmen Kürt halkının evlatları onuruyla direnerek topraklarına sahip çıkmıştır.

2021 yılının en temel kazanımların biriside Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sürdürülen mücadelenin dünya çapında zirveleşmesi oldu. Dünyanın birçok merkezinden ünlü, tanınmış şahsiyetlerin, bilim adamı, gazeteci, sendikacının deklarasyonları, Önder Apo’nun bölgede oynayacağı rol ve fikirlerine ilişkin yaptıkları vurgu tarihsel bir öneme sahiptir.

Bu mücadele uluslararası komplonun bir parçası olarak uygulanan terör listelerine karşı başlatılan kampanyanın büyüyerek sürmesinin önünü açtı ve güçlü bir sahiplenmeye kavuştu.

Kürdistan’da imha ve soykırım konseptini devreye sokan ABD-NATO ve Türkiye yerel güçlerinin ortak imha saldırılarına karşı dostların ve insanlığın sahiplenmesi ile yeni bir karşı cephe oluştu.

2021 yılı küresel çapta kapitalizmin insan yaşamını ve ekolojiyi hiçe sayan ve bunun sonucunda ortaya çıkan hastalıkların ve korana virüs belası ile sarsılmış bütün insanlık bununla mücadele etmede yalnız bırakılmıştır. Kapitalist modernite insanlık üzerinde korku duvarı yaratarak insan yaşamını çaresizliğin avuçlarına terk etmiştir.

2021 küresel çapta kadına yönelik şiddet ve kadın katliamları yoğunca yaşandığı bir yıl olmasına karşın kadın direnişinin cesaretle gelişerek büyüdüğü bir yıl olmuştur.

2021 yılını geride bırakırken 2022 yılı başta Kürdistan halkları olmak üzere, Ortadoğu, Avrupa ve dünya halklarına eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin sağlandığı bir yıla vesile olsun.”