KON-MED’den şiddetsiz ve savaşsız bir yıl temennisi

Tüm dünya halklarının yeni yılını kutlayan KON-MED, 2022 yılının şiddet ve savaşların olmadığı yaşanılabilir bir dünyaya vesile olmasını temenni etti.

Almanya’daki Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı.

“Rêber Apo’nun, Kürdistan ve dünya halklarının yeni yılı kutlu olsun” denilen mesajda, 2021 yılının büyük bir mücadele ile sonlandırıldığı belirtilirken, yeni yılın başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşacağı, Kürt halkının kendi öz örgütlülüğünün büyütüleceği ve özgürlükle taçlandırılacağı bir yıl umuduyla karşılandığı ifade edildi.

KON-MED mesajı şöyle:

“2021 yılı, Türk devletinin, Kürt halkına karşı başlatmış olduğu soykırım kararının verildiği savaşı sürdürme yılı oldu. Kürt halkı da bu soykırım savaşına karşı Kürdistan, Avrupa ve dünyanın birçok yerinde dostlarıyla birlikte, Kürt ve insanlık düşmanı olan işgalci faşist Türk devleti ve Diktatör Erdoğan’a karşı ortak mücadele ederek büyük başarılar elde etmiştir.

2021’yılını büyük bir mücadele ile sonlandırırken, ‘‘Kürdistan’ı savun, özgürlük hemen şimdi”' hamlesi ile Reber APO’nun fiziki özgürlüğü için sürdürülen mücadelenin dünya çapında zirveleşme yılı oldu.

Halkımızın vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin başarısı karşısında faşist Türk devleti her alanda büyük kayıplar vererek yıkılma aşamasına gelmiştir. Bu büyük çöküşünü gizlemek icin dünyanın gözü önünde faşist Türk rejimi KDP’yi yanına alarak Medya savunma alanları başta olmak üzere Kürt halkına karşı kimyasal dahil her türlü yasadışı savaş yöntemlerine başvurmuştur. Rojava, Şengal ve Maxmûr’a saldırılar yaparak sivilleri katletmiştir. İşgal ve soykırım saldırılarını tüm Kürdistan’da devam ettirmiştir.

Tüm bu saldırılara karşı Kürdistan özgürlük gerillası, Kürdistan'ın dört parçasında ve Avrupa’da yaşayan Kürt halkı, Kürdistanı Savun İnisiyatifi içerisinde yer alan dostları ile birlikte faşizme karşı 2021 yılında büyük bir direniş içerisinde oldu. Bu büyük direnişi ile tüm Ortadoğu halkları için özgürlük umudu haline geldi.

Almanya’daki Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) olarak 2022 yılı, tüm dünya halklarının, din, dil, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin, şiddet ve savaşların olmadığı yaşanılabilir bir dünya yaratması umuduyla; 2022 yılında başta Rêber APO' nun fiziki özgürlüğüne kavuşacağı inancıyla; insanlığa demokrasi, barış ve özgürlük getirmesi umuduyla;, Kürt halkının özgürlük mücadelesinde, kendi öz örgütlülüğünü daha da büyüterek mücadeleci bir ruhla, kazanılan haklarını daha da ileriye taşıması ve özgürlükle taçlandırılması umuduyla başta Kürt halkı olmak üzere tüm dünya halklarının yeni yılını kutluyoruz.”