KON-MED: Soykırım ve katliamlara karşı alanlara!

Katliam politikalarına finansörlük yapan Almanya hükümetinden Türk devleti ile yaptığı tüm silah anlaşmalarını durdurmasını isteyen KON-MED, Maraş, Roboskî ve cezaevi katliamlarına karşı herkesi yapılacak eylemlere katılmaya çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), bir devlet politikası olarak uygulanan 19-26 Aralık 1978 Maraş Katliamı, 19 Aralık 2000 cezaevleri katliamı ve 28 Aralık 2011 Roboskî Katliamı’nı kınayan bir açıklama yayınladı.

Türk devletinin katliamlarını hala sistematik bir şekilde devam ettirdiği ifade edilen KON-MED açıklamasında, dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştirdiği bu katliamlardan dolayı yargılanması gerektiği vurgulandı.

“Kürdistan’da yaşanan katliam politikalarına finansörlük yapan Almanya hükümeti”ne seslenilen açıklamada “Faşist Türk devleti ile yaptığınız tüm silah anlaşmalarını durdurun. Faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı yıllarca devam ettirdiği soykırım savaşına karşı durun. Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesini destekleyin” denildi.

Maraş, Roboskî ve cezaevi katliamları başta olmak üzere Türk devletinin yaptığı tüm katliamlara karşı yapılacak eylemlere herkesi çağıran KON-MED’in açıklaması şöyle:

“Faşist Türk devleti soykırımlar, katliamlar ve sistematik asimilasyonlar ve imha politikası üzerine inşa edilmiş bir terör devletidir. Kendi varlığını Kürt halkının soykırımında gören faşist Türk devletinin bir an önce Avrupa Adalet Divanı’nda yargılanması gerekmektedir.

KON-MED olarak faşist Türk devletinin yaptığı tüm katliamları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Yapılan katliamlarda hayatını kaybeden tüm canlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

19-26 Aralık 1978’de, önceden planlanan ve devlet politikası olarak Maraş Katliamı yapıldı. Kadın çocuk demeden yüzlerce Alevi Kürt halkı katledildi.  19 Aralık 2000 tarihinde Türkiye hapishanelerinde rehin tutulan siyasetçilere karşı planlı bir şekilde katliam gerçekleştirildi. Bu katliamlarda savunmasız 28 kişi ahlaksızca katledildi. 28 Aralık 2011 tarihinde Roboskî’de savaş uçakları ile katliam yapıldı. Bu katliamda çoğu çocuk olmak üzere 34 Kürt genci vahşice katledildi.

Faşist Türk devleti tüm bu katliamları planlı bir şekilde devlet politikası olarak yapmış ve hala sistematik bir şekilde devam ettirmektedir. Katliamlarına Efrîn, Serêkaniyê, Şengal ve Medya Savunma Alanları başta olmak üzere tüm Kürdistan’da aralıksız olarak devam ettirmektedir. Medya Savunma Alanlarında Kürt Özgürlük savaşçılarına karşı kullandığı kimyasal silahlar başta olmak üzere, Şengal'de SİHA’lar ile sivillere dönük yaptığı katliamlar ve yine cezaevlerinde rehin tutulan siyasetçilere karşı her türlü insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Cezaevlerinde her gün hayatını kaybeden siyasi rehinelerin cenazeleri çıkmaktadır. Tüm bu saldırılar Türk devletinin terör devleti olduğunu göstermekte ve bir an önce yaptırımlar uygulanarak işlediği suçlardan dolayı yargılanması gerekmektedir. Faşist Türk devleti tüm bu katliamlarını tüm dünyanın gözü önünde yapmaktadır. İnsanlık ahlakını ve onurunu hiçe sayarak yaptığı bu katliamlara göz yuman ve sesiz kalan herkes ve her devlet bu suça ortaktır. İnsanım diyen her kesin bu saldırılara karşı çıkması gerekir.

KON-MED (Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu) olarak, yıllarca Kürdistan’da yaşanan katliam politikalarına finansörlük yapan Almanya hükümetine bir kez daha sesleniyoruz; faşist Türk devleti ile yaptığınız tüm silah anlaşmalarını durdurun. Faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı yıllarca devam ettirdiği soykırım savaşına karşı durun. Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesini destekleyin.

Bu temelde başta Maraş, Roboskî ve cezaevi katliamları olmak üzere faşist Türk devletinin yaptığı tüm katliamlara karşı tüm halkımızı ve devrimci, demokrat tüm halkları alanlara çıkarak yapılacak eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”