Londra’da coşkulu Newroz kutlaması

Londra’da bir araya gelen yüzlerce kişi Newroz’u kutlayarak, AKP-MHP faşizmine karşı direnişin mutlaka zafere ulaşacağı vurgulandı.

Londra’da Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Kürt Halk Meclisi ve Demokratik Güç Birliği’nin çağrısı ile Edmonton’da Newroz kutlandı.

Kadınların ulusal kıyafetleri ile katıldığı etkinlikte, sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji Newroz”, “Kahrolsun faşizm” şeklinde sloganlar atıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ile YPG ve YPJ flamaları ile HBDH bayraklarının taşındığı Newroz’da kadınlar AKP-MHP rejiminin İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesini protesto eden afişler taşıdı.

HBDH’den Heval Yusuf yaptığı konuşmada Newroz ruhuyla gelişen direniş ve mücadelenin halkların eşit özgür yaşamını mutlaka kuracağını söyledi. Türk devletinin baskı ve şiddet politikalarına karşı halkların devrimci direnişinin sürdüğünü dile getiren Heval Yusuf, “Bu rejimi tahtıyla tacıyla al aşağı edeceğiz” dedi.

Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal’da Kürt halkının asla diz çökmeyeceğini vurgulayarak, Kürtlerin dünyanın dört bir yanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için ayağı kalktığını söyledi. Faşizm karşısında direnişin başarıya ulaşacağını dile getiren Akbal, “Bu faşist düzen yıkılacak. Halkın direnişi bugün de gösterdik ki, mutlaka kazanacağız. Önder Apo özgürleşecek ve halklar eşit bir yaşama kavuşacağı günler yakındır” dedi.

Akbal’ın ardından HDBH’nin Newroz mesajını okudu.

Yapılan konuşmaların ardından yüzlerce kişi davul zurnalar eşliğinde halaya durdu. Ateşlerin yakıldığı Newroz’da sık sık “Biji Serok Apo” sloganları attı. Halk saatlerce Newroz ateşi eşliğinde halaya durdu.