Londra’da Suruç anması

Suruç'ta 20 Temmuz 2015'te gerçekleşen katliamda şehit düşen 33 kişi İngiltere’nin başkenti Londra’da Aveg-Kon'a bağlı Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der) Kültür Bahçesi'nde anıldı.

Çok sayıda devrimci parti ve örgüt temsilcisinin katıldığı anma etkinliği başta Suruç'ta yaşamını yitiren 33 düş yolcusu olmak üzere, sosyalizm ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleşen saygı duruşu ile başladı.

Anma düzenleme komitesi adına yapılan bir konuşmada 19 Temmuz Rojava Devriminin kazanımlarının 33 düş yolcusunun katledilmesinden bağımsız ele alınamayacağı kaydedildi.

Komite, sömürgeci faşist Türk devletinin sosyalistler ile Rojova devrimini buluşmasını engellemek için Suruç katliamını çok bilinçli olarak örgütlendiğini vurguladı.

Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmada ise "Suruç'ta katledilen yoldaşlarımız şahsında herkesi selamlıyorum. Bu genç yoldaşlarımızın büyük umutları vardı, bu umutları katletmek istediler. Ancak faşizmin bilmesi gerekiyor ki, katliamlara yöneldikçe ezilenlerin öfkesi büyüyecektir. Onların gülüşleri ve umutları Rojova devriminde yaşatılıyor, bunu engellemeye çalıştılar ama engelleyemediler” denildi.

Halk Meclisi temsilcisi, “Bu katliamın failleri bellidir, bu faillerin açığa çıkartılması mücadelesini her daim büyüteceğiz" diye noktaladı

Anmada Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu’nun İsviçre’deki bir anmada yaptığı konuşma da izlendi.

Anma “Baranlar Zamanı” adlı belgeselin gösterimi ile sonlandırıldı