Marsilya ve Toulouse'ta Kürtler tutsaklar için alandaydı

Fransa'nın Marsilya ve Toulouse kentlerinde Türk zindanlarındaki tutsakların durumuna dikkat çekmek için eylemler düzenlendi.

Fransa’nın Marsilya şehrinde 17.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, AKP-MHP faşişt iktidarının siyasi tutsaklara yönelik faşizan uygulamalarına karşı Canabiere meydanında bir araya geldi.

Gerçekleştirilen mitingde, “Türkiye hapishanelerindeki siyasi tutsaklara özgürlük” yazılı pankart, son dönemlerde hayatını kaybeden siyasi tutsakların ve hasta olan tutsakların fotoğrafları ile PKK ile üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşındı.

Yaklaşık bir saat süren mitingde, “Katil Erdoğan”, “Faşişt TC devleti kanlı ellerini siyasi tutsaklardan çek” sloganları atıldı.

Mitingde çok sayıda bildiri dağıtıldı, aynı zamanda okundu.

Daha sonra Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkan Erhan Tarhan bir konuşma yaptı.

Tarhan, “Zindanlarda arkadaşlarımızı ölüme terk ediyorlar. Bizler Kürt halkı olarak yoldaşlarımızın sesine ses olup daha fazla sahiplenmeyiz” dedi.

Cumartesi günü de yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.

TOULOUSE

Fransa’nın güneyindeki Toulouse kentinde de Türk cezaevlerindeki hak ihlalleri protesto edildi.

Salı günü düzenlenen mitingde, zindanlardaki baskılara yönelik uluslararası kurumların sessizliği de kınandı.

Kentte ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle imza toplandı. İmza standının her Salı günü kurulacağı bildirildi.